Gå till huvudinnehållet

Nyheter|06 maj, 2023

Missa inte den Biologiska mångfaldens dag söndagen den 21 maj i Nackareservatet! 

Fjäril Humla Igelkott

Det bjuds på en heldag i den biologiska mångfaldens tecken med guidade turer och massor av fina naturtips! Möt WWF och övriga arrangörer på ängarna precis öster om Björkhagendammen nära Markuskyrkan i Björkhagen, se kartan nedan. WWF är på plats från 10-16.

NU GÖR VI SVERIGE VILDARE!

Hjälp våra livsviktiga pollinatörer– bjud in naturen till din trädgård. Våra experter Tom Arnbom och Therese Wåtz ger tips om hur man får sin trädgård vildare. Vi bjuder på en bra fröblandning och berättar om humlor, bin och fjärilar som får allt mindre plats i vår natur. Men vi kan ge tillbaka lite utrymme till våra pollinerande superhjältar. Var med i Sveriges vildaste experiment – bidra med en del av din trädgård, balkong eller rabatt. Varje vild kvadratmeter räknas!

Kul tipspromenad för alla barn, och deras föräldrar. Alla som går får en liten gåva av WWF.

Vår artexpert Tom Arnbom har med sig den spännande rovdjursväskan med intressant information om våra stora rovdjur: Björn, varg, lo, järv , havsörn och kungsörn. 

Lodjur (Lynx lynx)

10.30–11.30: Vandring i fågelmarker runt Björkhagendammen i den bästa fågeltiden, många fåglar har kommit från södern och sjunger nu. WWFs fågelexpert Torbjörn Hegedüs guidar och visar fåglar som finns i området. 

WWF s nya djurbarnböcker finns till försäljning och träffa författarna till böckerna som är på plats.

Här är hela programmet med massor av fler spännande aktiviteter. Ta med dig fika och kom hit! Arrangemangen är gratis för alla! Stockholms Stad, WWF, Naturskyddsföreningen, Stockholms Entomologiska förening. Stockholms ornitologiska förening och många fler föreningar.

Välkomna!

Hitta hit , vi är vid Björkhagens groddamm:

Karta Björkhagendammen

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 16/05/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se