Gå till huvudinnehållet

Nyheter|21 nov, 2023

Välkomna till samtal om ”Mat, tro och planetens gränser”

Mat, tro och planetens gränser (c)pixabay

Välkomna till ett samtal om mat, tro och planetens gränser. Under samtalet kommer vi att prata om behovet av att ställa om till hållbara matsystem.

Ett samarrangemang mellan Sveriges interreligiösa råd (SIR), SENSUS och WWF

Vi exemplifierar detta med WWFs arbete med mat, som One Planet Plate, och WWFs matguider för att visa på vad man kan göra praktiskt. Ett samtal kommer sedan att äga rum med representanter för trosgemenskaper inom Sveriges interreligiösa råd (SIR). Frågor vi kommer att beröra är:

  • Hur kan vi nå en närmare relation till det vi äter och till vår planet?
  • Hur har vår tro inverkan på val av miljömässigt bra mat?
  • Hur kan vi arbeta med hopp, och fördjupad diskussion om näringsrik och miljömässigt bra mat, som människor även har råd med?
  • Vad kan man praktiskt göra och vad görs inom de olika trossamfunden, på området?
  • Hur kan trossamfunden vara en kraft för förändring i samhället?

Medverkande är Anna Richert, Världsnaturfonden, WWF, samt representanter från Sveriges interreligiösa råd Claes Hedström, Präst, miljö- och klimatsamordnare, Svenska Kyrkan; Joachim Framberg, S:t Ignatios Folkhögskola; Cedric Åkermark, Svenska Bahá'i-samfundet; samt Kamala Priya, Hindu Forum Sweden. Moderator Maria Schultz, WWF.

Upplägg: Modererat samtal, som även streamas på Youtube.

Tidpunkt: 27 november tid 18.00-19.10 själva digitala samtalet och därefter möjlighet att stanna kvar och fortsätta samtalet 20 min fram till kl 19.30.

Plats:  För den som vill delta fysiskt är platsen SENSUS, T-centralen, vid Klara Kyrka, Klara Södra Kyrkogata 1, våning 9. Begränsat antal platser, kostnadsfritt men anmälan krävs till SENSUS för fysiskt deltagande här. Samtalet kommer även vara inspelat och ligga på Youtube.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 21/11/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se