Foto: Florian Schultz / Visions of the wild

Var med och hejda den globala uppvärmningen

Här läser du om vad som menas med klimatförändringar, vad som måste göras för att lösa klimatutmaningen och hur vi på WWF arbetar med den stora klimatfrågan.

 

Vad händer med klimatet?

Lär dig mer om klimatförändringarna, människans påverkan och allvarliga konsekvenser. Men även de lösningar som WWF tror på. 

Läs mer om klimatförändringarna

 

© Löfgren / IKEA

Det här kan du göra

WWF arbetar på bred politisk front och med olika samhällsaktörer för att bromsa den globala uppvärmningen. Som privatperson är du viktig. 

Det här kan du göra för klimatet


© WWF

Det här gör WWF för klimatet

Att minska utsläppen av växthusgaser är en utmaning där alla goda krafter behövs. Därför samarbetar WWF med många av samhällets aktörer och intressenter för att identifiera och utveckla lösningar.
Läs om vad WWF gör för klimatet 

 

 

 


Foto: Carlos G Vallecillo / WWF

Vår enda framtid: 100 % fossilfri

För att skapa en hållbar framtid för oss och vår planet måste vi ställa om till 100 procent förnybar energi och helt sluta använda fossila bränslen. WWF arbetar för att göra förnybar energi till den nya standarden.

Läs om hur vi ska nå en fossilfri framtid

 


 

 

 

 

 

 

  

  

Senast uppdaterad 2018-09-21

Min vardag


WWF behöver ditt stöd för att lösa den klimatutmaning vi står inför. Bli mer klimatsmart i din vardag och bidra till ett bättre klimat!

Läs inspirerande artiklar för en klimatsmart vardag

WWFs podcast: Klimatskolan

Klimatskolan med Fritte Fritzon

 

Låt årets roligaste resa bli resan mot ett hållbart liv! Lyssna på vår nya poddserie Klimatskolan, där programledaren Fritte Fritzson tillsammans med olika gäster reder ut vad som händer med klimatet och vad vi - var och en av oss - kan göra åt det.

 

Lyssna på Klimatskolan

Klimatkalkylatorn

Testa dig själv med Klimatkalkylatorn!

Dina val i vardagen spelar stor roll för hur mycket utsläpp du orsakar. Att äta mer vegetariskt, resa mer kollektivt, cykla mer och välja miljömärkt el i hemmet är enkla saker du kan göra för att minska utsläppen. Klimatkalkylatorn är framtagen av WWF i samarbete med SEI, Stockholm Environment Institute.

 

Testa dig själv här