Gå till huvudinnehållet

Nyheter|24 maj, 2024

Hur stor klimatpåverkan har din finansiella portfölj eller ditt företags värdekedja?  

working file 2

Ta reda på detta med hjälp av CDPs & WWFs Temperature Scoring metod som visar hur väl ett företags värdekedja eller en finansiell portfölj följer Parisavtalet och hur det bidrar till den globala uppvärmningen. Just nu söker WWF och CDP deltagare från ideella organisationer, akademi, forskning, företag och finansiella institutioner som vill vara med och testa denna metod inför en kommande lansering i sommar.

Metoden, som först lanserades 2020, ligger bland annat till grund för WWFs verktyg Implied Temperature Rise (ITR) som företag och finansiella institutioner kan använda för att sätta klimatmål. Den är också en av Science Based Target initiatives (SBTi) metoder för finansiella institutioner att sätta klimatmål. Metoden är också integrerad i lösningar från finansiella aktörer som Bloomberg, Clarity AI och Intercontinental Exchange (ICE), där resultatet, en temperaturscore, från metoden kan användas som nyckeltal/KPIer vid exempelvis investeringsbeslut. Temperaturratingen ger investerare och företag tydliga, enhetliga och vetenskapligt baserade nyckeltal som de kan använda i arbetet mot en mer hållbar ekonomi.   

Inför den planerade lanseringen i sommar bjuder WWF och CDP in ideella organisationer, akademi, företag och finansiella institutioner, från alla sektorer och regioner, att granska och lämna feedback för att säkerställa att metoden blir så robust och användarvänlig som möjligt. Det går bra att delta oavsett om du har använt metoden tidigare eller inte. För användare som vill ha en mer komplett upplevelse, går det bra att testa WWFs ITR-verktyg. 

Roller som metoden kan vara intressant för är bland andra finansiella analytiker, hashtag#ESG analytiker, hållbarhetsexperter, portföljförvaltare, akademiker, forskare och klimatexperter inom både näringsliv och myndigheter.  

Perioden för den publika konsultationen pågår mellan den 23 maj till 22 juni.  

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 27/05/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se