Gå till huvudinnehållet

Nyheter|16 maj, 2019

Vego i världsklass blir bok

Vego i världsklass_omslag bok

Snart kan du också ta del av Världsnaturfonden WWFs och Sveriges Olympiska Kommittés expertkunskaper och alla goda, näringsrika och mättande vegorecept som vi utvecklat tillsammans i projektet Vego i världsklass. I höst kommer boken Vego i världsklass, men den går att förhandsbeställa redan nu.

Projektet Vego i världsklass tar fram hållbar, näringsberäknad vegetarisk mat för högpresterande idrottare – och vill med det visa att det är möjligt för fler att ställa om utan att kompromissa med hälsa eller prestation. Nu samlas recepten och kunskaperna i en bok och blir därmed tillgängligt för hela svenska folket. I augusti släpps den i handeln men redan nu går den att förhandsbeställa.

– Boken har kommit till för att vi vill visa att det ena inte utesluter det andra – vi kan äta mat som är näringsrik, god, mättande och hållbar. Omställningen till en grönare kost behöver gå fortare för att vi ska klara att leva inom planetens gränser. Det är lättare än man tror, och tillsammans kan vi faktiskt göra skillnad, säger Anna Richert, ansvarig för matfrågor på WWF och en av författarna till boken tillsammans med Linda Bakkman, kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté ochmatentreprenören Gustav Johansson.

Boken innehåller 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo-vegetariska recept. Allt ifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. Du får lära dig hur du får i dig rätt näringsämnen och blir mätt på din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens. De olympiska ambassadörerna för projektet delar dessutom med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik.

– Vi vill med denna bok inspirera, dela med oss av våra kunskaper och utmana dig som läser att ta ett steg vidare. För att vegetarisk mat ska bli ett reellt alternativ för aktiva människor med höga krav på hälsa och prestationsförmåga så måste det gröna köket utvecklas, vi måste lära oss att tänka nytt och vi behöver utmana de myter som finns kring vegetarisk kost, säger Linda Bakkman, kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté.

____

Projektet Vego i världsklass är ett samarbete mellan Världsnaturfonden WWF och Sveriges Olympiska Kommitté med stöd från Postkodlotteriet.

Förhandsbeställ boken redan nu på till exempel Bokus eller Adlibris.

Läs mer om projektet Vego i världsklass: www.wwf.se/mat-och-jordbruk/projekt/vego-i-varldsklass

Läs mer om författarna: www.norstedts.se/bocker/189326-vego-i-varldsklass

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se