Gå till huvudinnehållet

Nyheter|15 jun, 2022

WWF och Finish restaurerar våtmarker på Gotland

Våtmark på Gotland Lars Vallin Sportfiskarna
Våtmark på Gotland (Lergrav), Lars Vallin Sportfiskarna

Nu ingår WWF Sverige och företaget Finish ett treårigt projekt kring vatten för att tillsammans återskapa viktiga våtmarksområden på Gotland. Finish ska även öka sina kunders medvetenhet kring en mer hållbar vattenanvändning i hushållen. Den lokala satsningen är en del av ett globalt partnerskap mellan WWF och Finish moderbolag Reckitt, som syftar till att skydda sötvattensresurser globalt.

- Vi kan tycka att vi har goda vattenförhållanden i Sverige men flera regioner är faktiskt hårt drabbade i perioder. Gotland är ett sådant exempel. Genom detta samarbete vill vi öka medvetenheten kring denna värdefulla resurs, samtidigt som vi också gör konkret naturvårdsnytta genom att restaurera våtmarker på Gotland, säger Marcus Albers, tillförordnad chef för Näringsliv & Finans på Världsnaturfonden WWF.

Samarbetet kommer att fokusera på naturvårdsinsatserna på Gotland som organiseras av WWF i samarbete med Sportfiskarna, med stöd av Finish. Flera våtmarker ska återskapas under samarbetsperioden. Dessa våtmarker förväntas bland annat gynna fiskar, fåglar och insekter samtidigt som de bidrar till att öka landskapets förmåga att hålla vatten.

 Därtill anordnar Finish en informationskampanj för att lyfta betydelsen av vatten, och hur mycket vatten som kan sparas genom att använda resursen på ett mer hållbart sätt.

Läs mer om det globala partnerskapet mellan WWF och Reckitt här.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 30/06/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se