Gå till huvudinnehållet

Nyheter|25 aug, 2022

WWF på plats under Världsvattenveckan

Setiu Wetland, Terengganu

Nu inleds Världsvattenveckan, världens främsta konferens om globala vatten- och utvecklingsfrågor där i år mer än 3500 företrädare från över 130 länder deltar.  Konferensen är ett unikt tillfälle för regeringar, företag, forskare, internationella organisationer och civilsamhälle att samlas för att gemensamt hitta svar på världens vattenutmaningar. I år har veckan det övergripande temat ”Seeing the Unseen: The Value of Water” och WWF deltar med både seminarier och utställningsmonter. 

 
För WWF är friskt och rent vatten en förutsättning för en levande planet och en viktig del i naturvårdsarbetet. WWFs vattenarbete mot den privata sektorn handlar om att tillsammans med företag ta fram och införa mål, strategier och mer hållbara vattenmetoder i deras verksamheter och värdekedjor.  

På årets Vattenvecka är WWF på plats med en monter som presenterar vattenarbetet där bland annat WWFs företagssamarbeten och initiativ med vattenfrågor lyfts fram. WWF Sverige samarbetar med flera partners inom hållbar vattenförvaltning; H&M Group, IKEA, Gina Tricot, GANT och AstraZeneca. WWF medverkar även i en rad seminarier, bland annat “Hållbar vattenförvaltning med AstraZeneca i Kina” och  ”Impact Beyond Progress” med H&M Group där fokus är på lärdomar och vägen framåt utifrån deras tio års långa vattenarbete (vid intresse att delta, mejla harsh.sheth@wwf.se). Därtill släpper WWF en rapport om textilsektorns arbete och en analys om Europas framtida vattenrisker i samband med konferensen. 
 

Världsvattenveckan anordnas av SIWI och pågår mellan 23 Augusti- 1 September. Se hela programmet. 

Om WWFs vattensamarbeten med företag: 
WWF Sverige samarbetar med flera partners inom hållbar vattenförvaltning: H&M Group, IKEA, Gina Tricot, GANT och Astra Zeneca. Arbetet med Water Stewardship sker på många nivåer. Här ingår bland annat att företagen ökar sin medvetenhet och kunskap om hur de, inklusive deras leverantörer och kunder, är beroende av och påverkar sötvattenresurser.  Läs mer information om WWFs program för vattenförvaltning (water stewardship) i den privata sektorn.

https://www.wwf.se/english/hm-partnership-results/water/#the-model

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 25/08/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se