Gå till huvudinnehållet

alternativa

Aktiviteter För

Earth Hour

Vad kan man göra under Earth Hour om event ställs in på grund av Corona? 

Som organisation, företag, kommun, privatperson eller skola är det viktigt att ta sitt ansvar under den nuvarande situationen med Coronavirusets spridning för att minska eventuella ytterligare utbrott. Om planerade Earth Hour-event ställs in finns det dock andra aktiviteter man kan delta i eller arrangera fram till och under Earth Hour 26 mars, men på ett säkert sätt.

Här kommer förslag på aktiviteter man kan göra för att ändå engagera sig i Earth Hour: 

Arrangera ett online-event

Att vara värd för ett online-evenemang kan vara ett utmärkt sätt att engagera sig med en ännu större publik. Här är några bra idéer: 
– Förinspela intervjuer med intressanta personer om klimatet och den biologiska mångfalden.  
– Livesänd en liten konsert med släckta ljus med lokala musiker som spelar för klimatet. 
– Spela upp en av EH:s spellistor med våra filmer om klimatet och den biologiska mångfalden.

Släck!

Främsta budskapet med Earth Hour är – och har alltid varit; Släck! Släck för planeten, släck för klimatet och den biologiska mångfalden. Detta görs för att skicka en signal till våra beslutsfattare att agera för planeten. Uppmana dina kollegor, vänner och bekanta att Släcka! Passar extra bra nu!

Kampanjmaterial

På den här sidan har vi samlat en stor mängd kampanjmaterial som du fritt kan använda för att delta i Earth Hour på arbetsplatsen, skolan, i din kommun eller på sociala medier. Earth Hour kampanjmaterial 

Filmer i sociala medier och webb

Att sprida vidare våra korta filmer är ett enkelt och viktigt sätt att uppmärksamma klimatet och förlusten av den biologiska mångfalden. Det går att göra både via Facebook och Instagram, men även på sin hemsida. Här är några förslag:

 

Är du med?Är du med?

En del av Earth Hour 2022 är de 50 förändringar WWF tagit fram som du kan göra i din vardag. Det kan handla om allt från att skippa torktumlaren till att återvinna dina batterier. Se vilka förändringar du kan anta för vår enda planet. Ju fler vi blir, desto snabbare går det.

Till förändringarna!

WWF TV:

Här hittar du en hel hög av inspirerande och faktaspäckade avsnitt om bl a klimatkrisen, djur och arter, mat, plastbovar och en massa annat. Kika och välj det som passar just din organisation: WWF TV   


Our Planet

Behöver ni något att visa i entrén, biblioteket eller skolan? Nu har vi släppt kortversioner av David Attenboroughs Netflixserie Our Planet! Perfekta att publicera på er webb eller intern-TV, eller använda tillsammans med vårt skolmaterial. 

Följ med när Sir David Attenborough guidar dig genom några av vår tids snårigaste miljöproblem samtidigt som han visar hur vi ofta redan har alla lösningarna nära till hands. I åtta korta avsnitt på mellan 6-8 minuter vardera får du lära dig hur vi kan övervinna de många olika hoten mot jordens djur och natur – samtidigt som du får njuta av det enastående bildmaterialet från denna Emmybelönade serie. Serien har producerats i samarbete med WWF. 

Ladda ned dem här: Our Planet 

 

Namninsamlingen Voice for the Planet

År 2021 är ett supermiljöår då en mängd viktiga beslut om planeten och vår biologiska mångfald ska tas globalt. Hjälp oss att samla in namn så vi gemensamt kan trycka på våra beslutsfattare att våga ta tuffa och viktiga beslut! Sprid Voice For The Planet: Voice For the Planet 

 

Dela ett planetlöfte eller planettips

Vill du dela med dig av ett smart hållbarhetstips eller avge ett planetlöfte för att bidra till att stoppa klimatkrisen eller förlusten av djur och natur? Skicka in ditt löfte eller tips här: Dela ett planetlöfte

 

Skolmaterial

WWF har tagit fram ett skolmaterial som kan användas i undervisningen. Ett utmärkt sätt att sprida kunskap och insikt om klimatet och den biologiska mångfalden. Du kan ladda ned det här: https://www.wwf.se/utbildning/larare/our-planet-skolmaterial/ 

Lokalpress och sociala kanaler

Earth Hour är ett bra tillfälle att lyfta det arbete som ni gör för miljön och klimatet. Använd er av er lokalpress och era egna sociala kanaler för att sprida ert klimat- och miljöarbete. Ladda ner mall för utskick

Lyft naturpärlorna i kommunen

Oavsett restriktioner av folksamlingar är en promenad i friska luften bra för de allra flesta. Ta hjälp av den lokala turistbyrån och lyft upp naturleder och andra pärlor i kommunen, och passa gärna på att ge medborgarna några tankenötter längs vägen med hjälp av våra tipsfrågor. De finns att ladda ner här: https://www.wwf.se/earth-hour/kampanjmaterial/ 

A group of people spelling out Earth Hour with sparklers against a dark sky on Vancouver Island, Earth Hour 2010, Canada.

Allmän praxis: 

Oavsett hur du, kommunen, skolan, företaget, arbetsplatsen, din familj eller dina vänner väljer att delta i Earth Hour i år, så ska du veta att din röst är viktig. Tillsammans måste vi stå upp för naturen och folket och fortsätta verka för att skydda och återställa vår planet. 

Vi rekommenderar att ni alltid följer de nationella hälsoriktlinjerna noggrant eftersom situationen kan förändras varje vecka. Det är bra att ha beredskapsplaner på plats vid eventuell avbokning. Förbered också en kommunikationsplan för att informera deltagare och partners. Säkerställ också att ni har snabb och rak kommunikation. 

Om du väljer att vara värd för en fysisk Earth Hour-händelse, kom ihåg att dina deltagare kan få svårt att komma. Det är viktigt att ge dom den senaste informationen, baserad på nationella hälsoriktlinjer. 

 

Kontakt

Frågor om Earth Hour?

Hur startade Earth Hour, hur många deltar egentligen och vad gör WWF för klimatet? Besök vår forum för Frågor och svar kring Earth Hour eller kontakta oss nedan.

Cecilia Stenström

Cecilia Stenström

Projektledare för Earth Hour

cecilia.stenstrom@wwf.se

IMG_9442

Sofia Steinbock

Kommunikatör

sofia.steinbock@wwf.se

Dela gärna:

Senast ändrad 27/01/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se