Earth Hour Challenge

Tack för ert engagemang i Earth Hour Challenge 2020

Earth Hour 2021 infaller den 27 mars kl 20.30-21.30. Då fortsätter vi sätta ljus på klimatförändringarna och på den minskande biologiska mångfalden. Mer information kommer hösten 2020.

Utmana dig själv eller kollegorna för planeten!

Det skulle krävas fyra jordklot om alla på jorden levde som vi gör i Sverige idag. Det är dags att ta ett större ansvar för vår miljöpåverkan, och det går faktiskt lätt att göra skillnad. När vi är många som gör små saker skapas stor förändring. Anmäl dig därför till ett roligt sätt för hela Sverige att tillsammans agera för klimatet, djur och natur.

Earth Hour Challenge är ett samarbete mellan WWF och appen Deedster. Räkna ut ditt klimatavtryck, quizza dig till ökad kunskap om hållbarhet och klimat samt sänk ditt avtryck genom mikrouppdrag (deeds). Följ dina och resten av Sveriges framsteg live i appen.

Vill du göra skillnad för planeten på ett enkelt och engagerande sätt?

Genom att delta i Earth Hour Challenge blir det roligt och lärorikt att agera för planeten! Du kan också utmana vänner, kollegorna, samarbetspartners eller varför inte konkurrenterna i Earth Hour Challenge. Du kan delta som privatperson, med din skola eller arbete.

Du har möjlighet kan stötta WWF och delta i tävlingen på olika sätt:

Företag, organisationer:

 • Anmäl ditt företag till Earth Hour Challenge
  Tävla tillsammans med dina kollegor och lär dig mer om hur du kan minska företagets avtryck på planeten och agera för klimatet och biologisk mångfald.
 • Anmäl ditt företag till Earth Hour Challenge och hjälp till att sprida budskapet
  Tävla tillsammans med dina kollegor, lär dig mer om hur du kan minska verksamhetens avtryck på planeten och agera för klimatet och biologisk mångfald.
  OCH:
  Donera utrymme i digitala kanaler: stötta WWF under Earth Hour genom att donera utrymme för ett färdigskrivet inlägg per dag om Earth Hour från WWF från den 26 till den 28 mars i verksamhetens sociala kanaler där man uppmanar kunder, medarbetare eller samarbetspartners att släcka och höja sina röster för planeten.
 • Anmäl ditt företag till Earth Hour Challenge, sprid budskapet OCH skänk en gåva.
  I samband med ert deltagande i tävlingen ges även ytterligare möjlighet att stötta WWF i arbetet med att bevara den biologiska mångfalden och hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer. Läs mer om hur en gåva kan göra skillnad här.
 • Anmäl dig till Earth Hour Challenge OCH skänk en gåva.

INTRESSEANMÄLAN FÖRETAG & ORGANISATIONER

Registrera ett lag med kollegorna
 1. En lagledare registrerar ert lag på earthhourchallenge.se. Laget kan bestå av en avdelning, hela företaget eller en peppad grupp kollegor. Er organisation kan ha fler lag, då registrerar ni helt enkelt bara flera lag.
 2. Vid anmälan anger du ditt namn, organisationens namn email, typ av organisation och på vilket sätt ni vill delta (förutom att delta i Earth Hour Challenge kan ni också skänka er feed och ge en gåva till WWF). Ert lag kommer att heta namnet på er organisation. Om fler lag från samma organisation anmäler sig blir de även numererade.
 3. Efter anmälan får du ett bekräftelsemail.
 4. Senast den 27/2 får du mer detaljerad information om hur kollegorna laddar ner Deedster och går med i just ert lag. Du kan enkelt vidarebefordra mailet du får av oss till alla som du vill ska vara med i laget.
 5. Den 2 mars kl 12:00 kör vi Earth Hour Challenge men du kan gå med hela vägen fram till mål. Tillsammans quizar ni om hållbarhet och gör deeds, mikrouppdrag för klimat och biologisk mångfald. Ni tävlar mot andra organisationer och tillsammans med hela Sverige för att spara så mycket koldioxid som möjligt. Laget kan följa sina framsteg, topp-10-listan och hela Sverige framsteg direkt i appen
 6. Utmaningen pågår i fyra veckor och varje vecka släpps nya frågor och deeds på ett speicifikt tema.
 7. Målgång sker på Earth Hour kl 20:30 den 28 mars. Då utses två vinnande lag 1) det lag som gjort flest deeds i genomsnitt och 2) det lag som totalt sparat mest koldioxid.

Skolor:

 1. Intresseanmäl din skola eller klass för att skapa ett unikt lag. Både lärare och elever kan anmäla sig.
 2. Sprid redan nu ordet och peppa varandra
 3. Mer detaljerad info kommer på mail till dig när vi närmar oss start

INTRESSEANMÄLAN SKOLOR

Privatpersoner:

 • När utmaningen är öppen, helt enkelt ladda ner Deedster och gå med i ett öppet lag. I det jobbar du tillsammans med andra klimathjältar mot att göra så många deeds och spara så mycket koldioxid som möjligt. Du kan då utmana dig själv eller andra i laget.
 • Du kan också skapa ditt ett eget lag och bjuda in kompisar och familj. Efter att laget har skapats får du en länk vilken via du bjuder in alla du vill ha med. No limits, ju fler desto bättre! När dina nya lagmedlemmar klickar på länken kommer de först få svara på frågor om sitt klimatavtryck (vilket är hemligt för andra). Därefter hoppar ni in i en resa där ni på olika stationer får svara på quizfrågor inom hållbarhet och klimat och får mikrouppdrag med positiv effekt på klimat och biologisk mångfald, så kallade ”deeds.”

INTRESSEANMÄLAN PRIVATPERSON

Bra att veta: 

 • Det är helt kostnadsfritt att delta i den svenska versionen av Earth Hour Challenge. Vill ert lag delta på engelska kan ni höra av er till earthhour@deedster.com
 • Ni kan vara fler lag från samma organisation och det finns ingen begränsning i antal personer ett lag kan ha
 • Alla deltagare börjar med att ta reda på sitt individuella koldioxidavtryck. Avtrycket är personligt och syns inte för andra deltagare i appen
 • Om en anställd ångrar sig och inte vill vara med kan vi enkelt ta bort hen ur laget
 • Vi visar bara de 10 bästa lagen och hela Sveriges framsteg publikt

 

Sugen på att testa ännu fler appar? Kolla in några bra appar här.

Ljus Earth Hour – Madrid, Spain

Så kan du delta

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att engagera sig för klimatet och göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd.

Tips och inspiration

kollegor-instagram-2

Sociala medier-kit till Earth Hour Challenge

Om du ska delta i Earth Hour Challenge 2020 och vill sprida det i dina sociala medier finns ett sociala medier-kit att använda. Där finns förslag på text och bildmaterial att dela.

LÄS MER HÄR

Earth hour Många djur hotas

Filmer om Earth Hour

På Youtube hittar du en spellista med filmer att se under Earth Hour. Bli inspirerad, informerad och hänförd!

Earth Hour på Youtube

Cykeltur

Kommuner

Är du beslutsfattare eller tjänsteman i en kommun? Här kan du anmäla din kommuns deltagande i Earth Hour och inspirera invånarna att agera för en ljusare framtid.

Läs mer här

Genomskinligt asplöv (Populus tremula)

Förskolor & skolor

Hur kommer er förskola eller skola att engagera er i Earth Hour? Visa ert deltagande, och inspirera andra skolor att agera för en ljusare framtid.

Läs mer här

Jorden

Företag & organisationer

Ta ställning för klimatet – engagera ditt företag, organisation, trossamfund eller er offentliga verksamhet i världens största miljömanifestation, Earth Hour.

Läs mer här

Testa dig själv med Klimatkalkylatorn

Testa dig själv i Klimatkalkylatorn

Dina val i vardagen spelar stor roll för hur mycket utsläpp du orsakar. Att äta mer vegetariskt, resa mer kollektivt, cykla mer och välja miljömärkt el i hemmet är enkla saker du kan göra för att minska utsläppen.

Kontakt

Hur startade Earth Hour, hur många deltar egentligen och vad gör WWF för klimatet?
Besök vårt forum för frågor och svar eller kontakta oss nedan.

Cecilia Stenström

Cecilia Stenström

Projektledare för Earth Hour

cecilia.stenstrom@wwf.se

Therese Wåtz

Therese Wåtz

Projektkommunikatör

therese.watz@wwf.se

Välj medlemskap

Ett medlemskap gäller per kalenderår. Välj mellan att betala hela medlemsavgiften på en gång eller att dela upp den månadsvis via autogiro.

Fyll i dina uppgifter

Faktureringsadress

Sverige

Välj betalsätt

Ha tålamod, din bank kontaktas.

 • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Dela gärna:

Senast ändrad 29/01/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se