Gå till huvudinnehållet

Nyheter|03 jan, 2024

Flera WWF-profiler nominerade till Sveriges hållbarhetsmäktigaste 2023

Hållbarhetsmäktigaste 2023

Aktuell Hållbarhet nominerar 400 personer till listan över Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste personer. Flera av profilerna kommer från WWF.

Nomineringarna lyfter personerna som gjort mest hållbarhetsnytta under 2023 utifrån den position och de möjligheter de haft att faktiskt göra skillnad. Personerna har nominerats av Aktuell Hållbarhets läsare och jury.

Vi är stolta att WWFs arbete har uppmärksammats genom nomineringar av fem medarbetare:

  • Gustaf Lind - generalsekreterare som driver på såväl politiker, offentlig sektor och näringsliv kring miljö och hållbarhet.
  • Elin Larsson - chef näringsliv, som driver på och vill inspirera politiker, företag och finanssektor med lösningar för ett mer hållbart näringsliv.
  • Magnus Emfel - chefsekonom som vill ställa om hela finansmarknaden så att allt kapital tar hänsyn till klimat och natur.
  • Inger Melander - fiskeexpert som kämpar för livet i haven och för att vi ska äta bättre och mer hållbar sjömat, med hjälp av WWFs fiskguide.
  • Anna Richert - matexpert som brinner för att vi ska äta mindre men bättre kött och mer vego!

Röstningen pågår fram till den 10 januari. Det är möjligt att anonymt rösta på upp till tio personer som du tycker har bidragit mest under det gångna året.

Det är fantastiskt att se så många namn som alla kämpar på för att göra Sverige, och världen, mer hållbart - samtidigt som vi vet att det är så många fler som kämpar på även utanför denna lista!

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 03/01/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se