Earth Hour, 30 mars 2019

 

WWF Earth Hour – tillsammans för planeten

Earth Hour är världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över. Tillsammans kan vi skapa enorm förändring, så varför inte låta Earth Hour bli startskottet för ett mer planetvänligt liv? 

 

 

Rekordsuccé för Earth Hour 2018

2018 års Earth Hour slog nytt globalt rekord med 188 deltagande länder och nästan 18 000 släckta ikonbyggnader. I Sverige uppmärksammade 89 procent (258 av 290) av Sveriges kommuner manifestationen, vilket också är nytt rekord. Sveriges skolor var även de mycket engagerade med runt 50 000 deltagande elever.

 

Vilket fantastiskt engagemang för vår planet, och för alla som lever här! Nu blickar vi framåt mot Earth Hour 2019, som infaller den 30 mars kl 20.30-21.30. Då sätter vi ljuset på den minskande biologiska mångfalden – #Connect2Earth och hjälp oss vända den negativa trenden!


 

 

Lär dig om våra fem B:n – bilen, biffen, bostaden, börsen och butiken

WWF arbetar för att Sveriges politiker ska göra det lätt och lönsamt för alla att leva mer planetsmart och närma sig ett One Planet Life - ett liv inom en planets gränser. Men det finns mycket du själv kan göra, och ofta får du en bättre livskvalitet på köpet!

För att förenkla har vi delat in tipsen i temana Bilen - som står för alla resor och transporter, Biffen - maten vi äter, Bostaden - våra hem och andra byggnader, Börsen - vårt ekonomiska sparande och Butiken - prylarna vi köper.

WWFs klimatutmaning: Halvera resandet med fossila bränslen – men res klimatsmart och rör på dig dubbelt så mycket, till exempel med cykel!
Läs om BILEN

Minska din köttkonsumtion kraftigt, men öka mängden gröna proteiner och sluta slänga ätbar mat – det vinner både du och planeten på!

 Läs om BIFFEN

Halvera energianvändningen från din bostad, men fördubbla ditt positiva bidrag genom att producera egen förnybar el.

Läs om BOSTADEN

 

Halvera utsläppen från ditt sparande, men dubblera ditt klimatsmarta sparande. Hitta en bank, en  fondförvaltare eller ett försäkringsbolag som kan hjälpa dig.

 Läs om BÖRSEN

 

Dags att konsumera klokare! Halvera din klimatpåverkan från shopping, men fördubbla ditt positiva bidrag genom att använda cirkulära och digitala tjänster.

 Läs om BUTIKEN

 

 

 

Klimatkolla din lunch eller middag med Matkalkylatorn från WWF

Hur påverkar din lunch eller middag klimatet? Nu kan du enkelt testa genom att mata in receptet i vår Matkalkylator!

Till Matkalkylatorn

 

 

 

Så kan du delta i Earth Hour - tips och inspiration

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att engagera sig för klimatet och göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd.
Tips och inspiration inför Earth Hour

 

 

En av sex arter riskerar att utrotas på grund av den globala uppvärmningen

Vi måste agera nu – innan det är för sent.

Se fler Earth Hour-filmer

 

 

Testa dig själv med Klimatkalkylatorn!

Dina val i vardagen spelar stor roll för hur mycket utsläpp du orsakar. Att äta mer vegetariskt, resa mer kollektivt, cykla mer och välja miljömärkt el i hemmet är enkla saker du kan göra för att minska utsläppen.

Testa dig själv i Klimatkalkylatorn från WWF i samarbete med  SEI

 

När är nästa Earth Hour?

Earth Hour 2019 infaller den 30 mars klockan 20.30-21.30, lokal tid över hela jorden.

Då sätter vi ljuset på den minskande biologiska mångfalden. Så #Connect2Earth och hjälp oss vända den negativa trenden!

Earth Hour 2018 – 
manifestationen runt jorden

Earth Hour, 24 mars 2018.

 

En miljard människor i hundratals länder deltog i världens största miljömanifestation Earth Hour den 24 mars 2018.

 

Här kan du se utvalda bilder från Earth Hour-dygnet runt jorden.

Senaste nytt - Earth Hour

Earth Hour evenemang i Vadstena klosterkyrka2018-04-03 Rekordmånga kommuner deltog i Earth Hour

Så många som 188 länder deltog och nästan 18 000 ikonbyggnader släcktes världen över under årets Earth Hour-manifestation. I Sverige uppmärksammade 258 av landets 290 kommuner Earth Hour, vilket motsvarar 89 procent och är nytt rekord.

Läs pressmeddelandet

 

2018-03-05

Scouterna och WWF startar samarbete kring klimatet och naturen.
Världens största manifestation för vår planet - Earth Hour den 24 mars - blir starten på ett nytt samarbete mellan Världsnaturfonden WWF och Scouterna i Sverige.

Läs pressmeddelandet

 

2018-03-01

Ny Sifo-undersökning:  Unga kvinnor mest oroade och engagerade i klimatfrågan.
Nästan hälften av svenskarna tänker varje vecka eller oftare på klimatet som de pekar ut som den tredje viktigaste samhällsfrågan efter terror (46 procent) samt konflikter och krig (43 procent). För varannan ung kvinna mellan 16-29 år ligger klimatet i topp och var tredje känner sig olycklig på grund av klimathotet.

Läs pressmeddelandet

 

2018-02-06:

Dags för Earth Hour lördag 24 mars.
Lördag 24 mars klockan 20.30-21.30 är det dags för Earth Hour - världens största miljömanifestation. Den har vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar hundratals miljontals människor, företag och städer över världen sedan starten i Sydney i Australien för tolv år sedan.

Läs pressmeddelandet

Vad händer med klimatet?Vad beror den globala uppvärmningen på, vad kommer att hända när temperaturen stiger och vad kan vi egentligen göra åt saken?
Läs om klimatförändringarna

Kontakt

Frågor om Earth Hour?

Läs gärna frågor och svar eller kontakta:
 

Cecilia Stenström, Projektledare för Earth Hour


Cecilia Stenström

Projektledare för Earth Hour
cecilia.stenstrom@wwf.se