Gå till huvudinnehållet

Nyheter|10 maj, 2024

Ny kampanj och företagshandbok för biologisk mångfald

Now for Nature - Nature strategy Handbook

För att hjälpa företag att bidra till målet att stoppa och vända förlusten av biologisk mångfald till 2030, drar Business for Nature, ihop med bland andra WWF, igång kampanjen "Now for Nature". Inom ramen för kampanjen släpps en handbok som guidar företag i att ta fram strategier för biologisk mångfald.

Redan till FN-mötet om biologisk mångfald i Colombia i höst (COP16), hoppas kampanjen kunna visa upp inspirerande och konkreta exempel på deltagande företags strategier för naturen.

– Vi hoppas att så många företag som möjligt engagerar sig i "Now for Nature", för att ta ställning, inspirera andra och visa politiker att man ser en välmående natur som en affärsmässig förutsättning, säger Elin Larsson, chef näringsliv och finans på WWF.

Den handbok som Business for Nature har tagit fram kan användas som utgångspunkt för alla företag som vill ta fram en strategi för biologisk mångfald, oavsett sektor.

Läs handboken

Läs mer och engagera ditt företag i kampanjen

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 21/05/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se