Gå till huvudinnehållet

Nyheter|26 jun, 2019

I Pune ritar man om staden

Pune

Luftföroreningar orsakar miljontals dödsfall varje år. Frågan är lika akut som klimatförändringarna, så tänk om vi kunde lösa båda problemen samtidigt? Det är vad staden Pune tänker göra genom att få invånarna att promenera, cykla och resa med offentliga fortskaffningsmedel. Målet nås genom att man ritar om själva staden.

Pune, trädgårdsstad med stora problem

Delstaten Maharashtra ligger i väster, nära Mumbai. Där hittar du den gröna staden Pune med sina 181 offentliga parker. I en av dem, vid Aga Khan-palatset, hittar du Mahatma Gandhis begravningsplats. Men trots grönskan är luften förorenad precis som i många andra städer. Föroreningarna kommer bland annat från transporter med fossila drivmedel. Det globala Syd urbaniseras snabbt, och urbaniseringen beräknas fortgå de närmaste decennierna. Allt fler människor flyttar in, eller reser dagligen till och från staden. En förändring måste till, och Pune har kastat sig in i den med det ambitiösa målet att göra 80 procent av invånarnas resor hållbara det kommande decenniet.

Läs mer om One Planet Challenge och Pune

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se