Gå till huvudinnehållet

Nyheter|05 apr, 2022

Öppet brev till EU-kommissionen om den svenska skogen

Svenskt skogsbruk
Svenskt skogsbruk. Foto: Marcus Westberg/WWF

Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen och Birdlife Sverige skriver i ett gemensamt öppet brev till EU-kommissionen om hur EU kan bidra till att skydda biologiskt värdefull skog och utveckla hållbarare skogsbruksmetoder i Europa.

Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen och Birdlife Sverige välkomnar att EU utvecklar strategier och regelverk som rör skogen avseende biologisk mångfald och klimat. Vi ser att EU kan bidra till skyddet av biologiskt värdefull skog och utveckling av mer hållbara skogsbruksmetoder i EUs medlemsstater. Områden där svensk skogspolitik i dag är otillräcklig.

Läs hela det öppna brevet nedan.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 23/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se