Gå till huvudinnehållet

Debattartiklar|21 mar, 2025

“Kommuner kan fylla ett tomrum kring hållbar mat”

GrytaWWF
Toskansk gryta lagad med hållbara råvaror. Bild: WWF

Maten står för ungefär en fjärdedel av klimatutsläppen och är den största enskilda orsaken till förlust av biologisk mångfald. Vilken kommun blir först med att ta fram en plan för hållbar mat i hela kommunen? Det skriver WWF:s generalsekreterare Gustaf Lind, matexpert Anna Richert samt matexpert och dietist Ulrika Backlund.

Läs WWFs debattartikel i Aktuell Hållbarhet från den 21 mars 2025 här.

Dela gärna:

Annat aktuellt

    Vår planet behöver dig

    Tillsammans är vi världens chans!

    Bli månadsgivare

    Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

    Stöd oss

    Besök vår Gåvoshop

    I WWFs gåvoshop hittar du perfekta presenter som inte bara glädjer dina nära och kära, utan också bidrar till en levande planet. Stöd vårt arbete för djuren, naturen och klimatet. Tillsammans ger vi naturen en chans! Besök vår gåvoshop

    Ge en gåva

    Bli WWF-vän

    Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

    Bli WWF-vän

    Senast ändrad 21/03/25

    Stäng sök

    Har du frågor?

    Besök Frågor och svar om du har några frågor.

    För press

    Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

    Telefon pressjour: 08-54657500
    E-mail: press@wwf.se