Gå till huvudinnehållet

Nyheter|15 mar, 2023

Postkodlotteriet ger miljonstöd till miljön och naturen

Postkodcheck – Gustaf i parken
WWFs generalsekreterare Gustaf Lind med en check på 20 miljoner kronor till WWF.

Postkodlotteriet delade igår 14 mars ut drygt en miljard kronor till 60 ideella organisationer. WWF får 20 miljoner kronor till arbetet för natur och miljö, både hemma i Sverige och globalt. Ett fantastiskt bidrag, säger WWF.

– Ett stort varmt tack till Postkodlotteriet och alla lottköpare för ert fantastiska stöd. Det gör det möjligt att ytterligare stärka vårt miljö- och naturvårdsarbete. WWF satsar bland annat på projekt för hållbara städer hemma och runt om i världen och att engagera fler för en hållbar framtid, säger WWFs generalsekreterare Gustaf Lind.

Förutom basstödet på 20 miljoner går Postkodlotteriet in med en satsning för att stödja WWF och Röda korsets samarbete kring naturbaserade lösningar, bland annat i Mocambique. Det totala stödet uppgår till 65 miljoner kronor i tre länder, varav 20 miljoner i Sverige.

– Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald är en stor risk för redan utsatta samhällen. Med ett extra stöd från Postkodlotteriet i Sverige, Holland och Storbritannien kan WWF och Röda Korset skydda och återställa ekosystem samt förebygga humanitära nödsituationer, säger Gustaf Lind.

60 ideella organisationer fick dela på drygt en miljard kronor från Postkodlotteriets överskott.

Fakta: WWF är en av de första förmånstagarna till Postkodlotteriet och samarbetet startade redan 2005. Stödet har bland annat gått till WWFs klimatarbete, hållbara städer, levande hav och att engagera unga i miljöfrågor. Bidraget har även använts för att skydda arter som orangutang, bergsgorilla, panda och deras livsmiljöer och att bygga WWF som organisation starkare.

#Postkodeffekten

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet där hela överskottet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler forskningsprojekt. Tillsammans gör vi skillnad.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 16/03/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se