Gå till huvudinnehållet
Lisbeth Larsson
© Saga Sandin / WWF

Lisbeth Larsson

Kommunikationschef

 • Vad har du för bakgrund/utbildning?
  Jag har en ren kommunikations- och marknadsbakgrund med bl.a. universitetsstudier i Sverige och USA.
 • Vad har du tidigare jobbat med?
 • Jag har arbetat med kommunikation och marknadsföring i hela mitt yrkesverksamma liv, dvs i över 30 år. Efter en kort period som copywriter jobbade jag som marknadskommunikatör i olika ansvarsroller och blev sen marknads- och kommunikationschef. Mina tidigare jobb har varit i näringslivet, där jag också haft internationella uppdrag kring varumärkesarbete, kampanjer mm. Men engagemanget för djur och natur har jag haft med mig sen barnsben.

 • Vilka är dina specialområden?
  Jag är en generalist inom kommunikation och marknad och det är bredden som är min styrka. Varumärkesarbete har dock alltid varit en röd tråd i det jag jobbat med. Jag har även lång erfarenhet av ledarskap inom kommunikation och marknad.
 • Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF?
  När jag var ny på WWF blev jag kallad till ett valmöte. Jag trodde det var valar vi skulle avhandla, men det visade sig vara ett möte om valet.  Jag har också fått åka till ett område i Kambodja, Srepok, där man planerade återintroduktion av tigrar. Där bodde vi långt ut i skogen hos parkvakter och fick följa med och spåra djur, lära oss om snaror mm. Det var väldigt intressant och gav enorm respekt för dessa personer som har ett farligt jobb, långt borta från sina familjer. De hade en tam påfågel som envisades med att följa med på patrullering, men som fick schasas tillbaka hem till stationen.
Lisbeth Larsson Ladda ned

01 dec, 2021

Lisbeth Larsson, Kommunikationschef
® Saga Sandin / WWF
Lisbeth Larsson Ladda ned

01 dec, 2021

Lisbeth Larsson, Kommunikationschef
® Saga Sandin / WWF

Senast ändrad 03/01/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se