Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|04 okt, 2018|Pressmaterial

Kungen delar ut Årets Pandabok och Miljöhjältar prisas

PRISUTDELNING OCH FOTOTILLFÄLLE: Tid och plats: Onsdag 10 oktober, samling senast kl 11:45 på Ulriksdals slott, Bergshamra (T-bana till Bergshamra, buss 503 till Ulriksdals Värdshus).   I samband med WWF:s höstmöte 10 oktober delar Kungen ut ”Årets Pandabok 2019 ” som belönar den bästa naturskildringen i ord och bild i Sverige. Samtidigt prisas Årets Miljöhjältar och Årets Unga miljöhjälte (nytt för i år) 

Utmärkelsen Årets Pandabok går till ”Under Afrikas himlar” av fotografen och författaren Brutus Östling (Bonnier Fakta).

 ”När den mångfaldigt prisbelönta fågelfotografen Brutus Östling riktar kameran mot Afrikas storvilt skapar han magiska bilder. Här ser vi den afrikanska savannen som vi aldrig sett den förut. Att bläddra i denna bildskatt är en fullskalig njutning”, skriver juryn i sin motivering.


Årets miljöhjältar (3 kategorier):

Biologisk mångfald: Angarngruppen, flora- och faunaförening, Vallentuna utanför Stockholm, har arbetat för att bevara den unika faunan och floran i naturområdet Angarnssjöängen, långt innan begreppet biologisk mångfald var känt. Föreningen har lockat tusentals människor att upptäcka fågellivet och naturen i sin närmiljö.

Klimat: Pär Holmgren, författare och föreläsare, Uppsala (tidigare meteorolog på SVT) brinner för klimatfrågan. Han sprider budskapet likt en svensk Al Gore och har satt klimathotet på kartan bland allmänheten. Under klimatfrågans såväl högtryck som lågtryck, gör Pär den förståelig för många – han är en äkta miljöhjälte!

Ung miljöhjälte: Skoleleven Luca Berardi, 15 år, Lund är trots sin ringa ålder redan en globalt erfaren och hyllad miljökämpe. Han har hunnit göra mycket för en mer hållbar värld; startat en organisation för hotade vilda djur, agerat barnprogramledare i Kenya och engagerat sin skola i klimatfrågan. Luca har också skrivit en bok, skapat musik, gjort film, you name it.

VÄLKOMNA!

Obligatorisk anmälan till:

Nina Schmieder, pressekreterare WWF, nina.schmieder@wwf.se, 0735-862622

Marie von Zeipel, senior pressekreterare WWF, 070-629 10 77, marie.vonzeipel@ wwf.se

Kontakt Årets Pandabokpristagare:

Brutus Östling, brutus@symposion.se, 0703-741928

Årets miljöhjältar:

Bilder för nedladdning finns på:

http://www.wwf.se/press/pressrum/pressmeddelanden/1750415-wwfs-miljohjaltar-prisas-och-hm-konungen-delar-ut-arets-pandabok

Angarngruppen, ordf Gunnar Hesse, gunnarhesse@hotmail.com, mobil: 070-5566634

Luca Berardi, Luca.berardi03@gmail.com, mobil: 0790-108023

Pär Holmgren Par.holmgren@lansforsakringar.se, mobil 0708-239542

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 09/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se