Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|15 apr, 2015|Pressmaterial

Nina från Småland vann WWF-tävling och blir tigerskötare för en dag

Nina Kavian, 14 år, från Vaggeryd i Småland vann WWFs tigertävling och belönas med att bli tigerskötare för en dag på djurparken Nordens Ark i Bohuslän. På lördag 18 april blir det verklighet. 

Bakom tävlingen står WWFs community för unga, Panda Planet, som för andra gången en arrangerat en tigertävling där unga kan skicka in förslag och idéer om vad vi kan göra för att rädda de vilda tigrarna.

Nina Kavian vann tävlingen i hård konkurrens med drygt ett 100-tal andra och får nu träffa sitt favoritdjur på nära håll. Ninas intresse för djur, och särskilt tigrar, började i tidig ålder. Hon har tidigare startat en egen insamling för tigrarna och skänkt pengarna till WWFs tigerprojekt och är aktiv på communityn Panda Planet.

– Många älskar djur och vill inte att de ska försvinna, då är det smart att göra någonting som förändrar och hjälper istället för att bara gå och prata om att tjuvjakt är dåligt. Det var det jag ville göra. Jag kanske inte räddade en tiger bokstavligt talat, men jag gjorde något, berättar Nina, som är väldigt glad över priset - ”jobbet” som tigerskötare för en dag.

Så här skrev Nina i sitt förslag: ”Tjuvjakten är en tråd som slingrar sig genom djungeln där tigern lever, fortsätter runt en fattig och desperat människas liv för att sedan sträcka sig till någon med makt och begär i sina händer. Det här är vägen som utgörs av offer, av gärningsmän och av begär – problemet som så många handskas med och är inblandade i. Vårt gemensamma uppdrag är att nysta ut härvan av trådar genom att börja arbeta där efterfrågan på djurdelar finns. ”

– De vilda amurtigrarna är nästan omöjliga att få en skymt av – men på Nordens Ark får du chansen att möta världens största kattdjur på nära och säkert avstånd, säger Sandra Jönsson Bäckman, biolog och projektledare för WWFs Panda Planet.

WWF arbetar med en lång rad projekt för att rädda världens tigrar. Det handlar bland annat om att skydda tigrarna från tjuvjägare och minska efterfrågan på tigerdelar. WWF och Nordens Ark jobbar gemensamt med ett projekt för att skydda en av underarterna i det vilda, den hotade amurtigern i Ryssland. 

Läs mer om WWFs Panda Planet här: www.pandaplanet.se

Ninas tävlingsbidrag: www.pandaplanet.se/blogg/inlagg/grattis-till-tigervinnaren

MEDIA ÄR VÄLKOMNA ATT NÄRVARA PÅ NORDENS ARK:

Tid: Lördag 18 april 2015  kl 13:00
Plats: Nordens Ark, Hunnebostrand, Bohuslän

Nordens Ark: www.nordensark.se
Nordens Ark ligger 20 km från Smögen och Kungshamn vid väg 171 (cirka 120 km norr om Göteborg och 200 km söder om Oslo).

För anmälan till besöket på Nordens Ark, kontakta:
Sandra Jönsson Bäckman, projektledare WWF Panda Planet, 0725 89 86 90, sandra.jonsson@wwf.se

För mer information, kontakta:
Marie von Zeipel, pressansvarig WWF, 070-629 10 77
Nina Kavian, pristagare, 072 – 859 6217 
Tom Svensson, pressansvarig Nordens Ark, 070-316 23 36

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 08/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se