Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|29 sep, 2022|Pressmaterial

PRESSKONFERENS 13 oktober: Hur mår jorden? WWF presenterar Living Planet Report 2022 

Mångfalden av liv på jorden minskar drastiskt och trycket ökar på våra naturresurser både på land, i sötvatten och i havet. WWF presenterar nu en global rapport om tillståndet för planeten - Living Planet Report 2022. För två år sedan visade rapporten att populationer av ryggradsdjur i genomsnitt minskat med hela 68 procent sedan 1970. Har trenden vänts eller fortsatt i negativ riktning? Det avslöjas i årets rapport.

Lodjur_Slovakien_foto_Tomas Hulik.jpg
Lodjur i Slovakien. Foto: Tomas Hulik

En population som snabbt minskar eller ökar är en varning att ekosystemet är påverkat. Eftersom vår framtid är beroende av såväl fungerande ekosystem som ett stabilt klimat, är det viktigt att vi förstår hur allt hänger ihop. Rapporten visar att om vi inte kan begränsa uppvärmningen till 1,5 grader kommer klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald förvärras. Under presskonferensen analyserar vi årets index och tipsar om uppföljningar som medier kan gå vidare med.

Tid: Torsdag 13 oktober kl. 9-10 (inklusive frukost från 8.30-9.00).
Plats: Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) Grev Turegatan 16, eller online, via länken nedan
Anmälan: Anmäl dig till on line event och fysiskt event här via mejl till press@wwf.seÖppen länk till presskonferensen här. Lösenord: 7474
Deltar gör: Moderator Charlotte Permell, chefredaktör WWF Magasin, Gustaf Lind, generalsekreterare WWF, Torbjörn Ebenhard, doktor i ekologisk zoologi Centrum för biologisk mångfald SLU, Olle Forshed, doktor i tropisk regnskogsekologi WWF samt Åsa Ranung, policyrådgivare biologisk mångfald WWF.Varmt välkommen!

För frågor och bokning av enskilda intervjuer, kontakta: Nina Schmieder pressekreterare WWF, 0735-862622 eller 08-546 575 00, nina.schmieder@wwf.se

 

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 19/03/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se