Var finns tigrarna?

I dag finns bara omkring 3 200 tigrar i det vilda. WWFs mål är att dubbla antalet tigrar mellan 2010 och 2022. Kartan visar tigerns utbredning i de 13 tigerländer som medverkar i projektet. (Klicka på kartan så blir den större.)

 

 

 

Rapport och resedagbok från WWFs tigerprojekt i Indien

I Indien har WWF rönt stora framgångar med sitt tigerarbete. Hemligheten? Ett nära samarbete med både myndigheter och lokalbefolkningen som lever med tigern som granne. Följ med dit genom tigerexperten Ola Jennerstens film och resedagbok. Rädda tigern.
 

"Hej, Ola Jennersten heter jag! I våras besökte jag WWFs tigerprojekt i mellersta Indien. Det är spännande att tänka att det var de här skogarna som gav Rudyard Kipling inspiration att skriva Djungelboken, och jag blev imponerad av tigerprojektens arbete. Här kommer min berättelse ...

 

Läs resedagboken

  

 

 

 

Hur går det för tigern?

Statusrapport 2013

Det är nu tre år sedan ministrarna i Asiens tigerländer bestämde sig för att genomföra en gemensam plan för att rädda tigern. Hur har det gått sedan dess? Vi har intervjuat WWF-representanter för åtta olika tigerländer.

Filmer och sammanfattning

WWFs mål är att dubla antalet  tigrar till 2022 - nästa tigerår

 

Här arbetar WWF för tigern

 

Världens nordligaste tigrar

I början av 2013 fångades för frsta gången en tiger på bild i Anuisky Nationalpark i Ryssland. När tre kamerafällor sattes upp hade inom loppet av fyra dagar en tiger, flera vildsvin och en räv fotats. För första gången görs en omfattande inventering med kamerafällor i området. De ryska tigrarna är beroende av vildsvin och även många vildsvin fotograferades.

 

Det finns troligen cirka 15 tigrar i detta område som är ungefär av Bohusläns storlek, och det verkar som om antalet ökat under projektets gång.

 

WWF och Nordens Ark genomför ett bevarandeprojekt för tigrar i och runt ryska Anuisky nationalpark i Khabarovsregionen nära kinesiska gränsen. Finansieringen kommer från Svenska PostkodLotteriets specialprojekt.

Våra insatser att informera om och förstärka skyddet för klövvilt och tigrar i Anuisky verkar alltså ge resultat.
 

Skrivbordsbakgrund

 

Klicka här för att ladda ner en skrivbordsbakgrund med ett tiger motiv