Rapport och resedagbok från WWFs tigerprojekt i Indien

I Indien har WWF rönt stora framgångar med sitt tigerarbete. Hemligheten? Ett nära samarbete med både myndigheter och lokalbefolkningen som lever med tigern som granne. Följ med dit genom tigerexperten Ola Jennerstens film och resedagbok. Rädda tigern.
 

"Hej, Ola Jennersten heter jag! I våras besökte jag WWFs tigerprojekt i mellersta Indien - se kartan till höger. Det är spännande att tänka att det var de här skogarna som gav Rudyard Kipling inspiration att skriva Djungelboken, och jag blev imponerad av tigerprojektens arbete. Här kommer min berättelse ...

 

Läs resedagboken

  

 

 

Hur går det för tigern?

Statusrapport 2013

Det är nu tre år sedan ministrarna i Asiens tigerländer bestämde sig för att genomföra en gemensam plan för att rädda tigern. Hur har det gått sedan dess? Vi har intervjuat WWF-representanter för åtta olika tigerländer.

Filmer och sammanfattning

Här arbetar WWF för tigern

 

Sensation: Världens nordligaste tigrar på bild!

En tiger har för första gången fångats på bild i Anuisky Nationalpark i Ryssland. Tre kamerafällor sattes upp och inom loppet av fyra dagar hade en tiger, flera vildsvin och en räv fotats. För första gången görs en omfattande inventering med kamerafällor i området. Tigern på bilden passerade kamerafällan den 8 mars 2013 vid midnatt. De ryska tigrarna är beroende av vildsvin och även många vildsvin fotograferades.

 

Det finns troligen cirka 15 tigrar i detta område som är ungefär av Bohusläns storlek, och det verkar som om antalet ökat under projektets gång.

 

WWF och Nordens Ark genomför ett bevarandeprojekt för tigrar i och runt ryska Anuisky nationalpark i Khabarovsregionen nära kinesiska gränsen med finansiering från Svenska PostkodLotteriets specialproject. Våra insatser att informera om och förstärka skyddet för klövvilt och tigrar i Anuisky verkar alltså ge resultat.
 

Skrivbordsbakgrund

 

Klicka här för att ladda ner en skrivbordsbakgrund med ett tiger motiv