Klimat

Var med och hejda den globala uppvärmningen

Här läser du om vad som menas med klimatförändringar, vad som måste göras för att lösa klimatutmaningen och hur vi på WWF arbetar med den stora klimatfrågan.


Tillsammans skapar vi en hållbar framtid!
 

Nu är tiden inne för ett nytt klimatavtal!

2015 är ett viktigt år för allt liv på planeten som är beroende av ett stabilt klimat. 30 november–11 december hålls nämligen klimattoppmötet i Paris där ledare från hela världen samlas för att ta fram ett ambitiöst och bindande klimatavtal.
 
Det nya klimatavtalet ska syfta till att hålla den globala uppvärmningen väl under 2 °C för att förhindra katrastrofala klimatförändringar. För att lyckas med det så måste vi helt överge fossil energi och ställa om till förnybart till år 2050. Dessutom behöver vi få ned utsläpp relaterade till skogs- och jordbruk till nära noll. Det här måste vi lyckas med.
Läs mer inför klimattoppmötet

 

 

Vad händer med klimatet?

Lär dig mer om klimatförändringarna, människans påverkan och allvarliga konsekvenser. Men även de lösningar som WWF tror på. 

Läs mer här

 

© Löfgren / IKEA

Det här kan du göra

WWF arbetar på bred politisk front och med olika samhällsaktörer för att bromsa den globala uppvärmningen. Som privatperson är du viktig. 

Det här kan du göra


© WWF

Det här gör WWF för klimatet

Att vända den negativa trenden med ökande utsläpp av växthusgaser är en utmaning där alla goda krafter behövs. Därför samarbetar WWF med många av samhällets aktörer och intressenter för att identifiera och utveckla lösningar.
Läs mer här. 

 

 

 


Foto: Carlos G Vallecillo / WWF

Förnybar energi åt alla

Vi behöver en hållbar framtid för vår planet och för oss som bor på den. WWF arbetar för att göra förnybar energi till den nya standarden.

 

Svenska AP-fonder finansierar fossilbubblan

Myter om förnybar energi (engelska) 

The Energy report (engelska) 

Hållbar energi  


 

 

 

 

 

 

  

  

Senast uppdaterad 2015-11-26

Vi springer för klimatet från Arktis till Paris

Stafetten Run for your life är en klimatmanifestation som anordnas av Riksteatern för att uppmärksamma hur viktigt FNs klimattoppmöte är för vår framtid. 

Loppet pågår dygnet runt i 20 dagar, 9–29 november, och tusentals människor hjälps åt att löpa den långa sträckan från Kiruna till Paris.  

Världsnaturfonden WWF deltar och springer i solidaritet med det franska folket och alla andra som drabbas av våld och terror.

Vill du delta i stafetten eller arrangera ett lokalt evenemang i anslutning till att Run for your life passerar? 
Läs mer och delta! 

 

Till Klimatkalkylatorn

 

Min vardag


WWF behöver ditt stöd för att lösa den klimatutmaning vi står inför. Bli mer klimatsmart i din vardag och bidra till ett bättre klimat!

Läs inspirerande artiklar för en klimatsmart vardag

Kontakt

Barbara Evaeus. Foto: WWF

Har du frågor om klimatet, lösningarna och WWFs arbete?

Barbara Evaeus

Klimatkommunikatör

Världsnaturfonden WWF

barbara.evaeus@wwf.se