Earth Hour City Challenge –
Städer inspirerar världen!

 

Vi gratulerar Stockholm som har blivit utnämnd till årets Earth Hour Capital i tuff konkurrens med finalisterna Eskilstuna och Växjö! Utnämningen skedde i samband med avslutningen på WWFs stadsturné och en Earth Hour City Challenge konferens i Uppsala, förra årets svenska klimatstad.

 

 

Stockholm belönad av internationell jury

Stockholm belönades för sina ambitiösa klimat-och hållbarhetsinsatser på en rad områden. "Stockholm imponerade på juryn med stora framsteg på klimatområdet kombinerat med ambitiösa planer och åtaganden när det gäller förnybar energi. Eftersom Stockholm har kommit så pass långt kan huvudstadens klimatsatsningar inspirera och bli en förebild för många andra städer", säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

Läs pressmeddelandet

 

Earth Hour City Challenge 2014

Tio svenska städer deltog i Earth Hour City Challenge 2014 och bland de tre finalisterna korade den internationella juryn Stockholm till nationell vinnare. Stockholm går nu vidare i urvalet till titeln Global Earth Hour Capital i konkurrens mellan 14 städer från olika delar av världen. Earth Hour City Challenge avgörs på internationell nivå den 27 mars i Vancouver, förra årets internationella klimathuvudstad.

 

Men innan dess har du, tillsammans med människor runt hela världen, möjlighet att rösta fram din favoritstad och ge synpunkter för att städerna ska ta ännu större steg för en hållbar utveckling. Besök We Love Cities kampanjen och gör din röst hörd! 

    

 

  

 

 

Läs mer om utmaningen och hur det går till. Anmälan till Earth Hour City Challenge 2014 är nu avslutad.

  

Detta är Earth Hour City Challenge

   


 

 

Här får du mer information om deltagande i Earth Hour City Challenge.

 

Information för kommuner

 


 

 

I tre omgångar av Earth Hour City Challenge har över 30 svenska kommuner visat upp lärande exempel med fokus på omställningen till 100% förnybar och hållbar energi. 

 

 Svenska städer i tidigare omgångar

 


 

Här kan du läsa om städer från olika delar av världen som deltagit i förra årets Earth Hour City Challenge och som utmärkt sig som finalister och Earth Hour Capitals.

 

 

 Earth Hour City Challenge 2013

 


 Världsnaturfonden WWF arbetar utifrån visionen One Planet Future – en framtid på en levande planet där människor i alla länder ges möjlighet att leva ett gott liv och där planetens biologiska mångfald förvaltas på ett hållbart sätt.

 

WWF och hållbar stadsutveckling


 
Intresset för hållbar stadsutveckling är stort och det pågår tusentals projekt i städer världen över för att minska det ekologiska fotavtrycket och bevara den biologiska mångfalden. Läs om WWFs inventering av 100 internationella lärande exempel.

 

Urban solutions for a living planet

 

 

Senast uppdaterad 2014-03-25

 

 

 

  

Informationsbroschyr:


Earth Hour City Challenge drivs med stöd av PostkodLotteriet

 

 

Snabba fakta:

  • Över 50 % av världens befolkning bor idag i städer
  • Städerna står för mer än
    70 % av världens koldioxidutsläpp
  • 70 % av världens befolkning kommer att bo i städer år 2050 
  • Städer har en stor potential
    till lösningar för minskade fotavtryck