Fiskstim nära Galapagos öarna

WWF får stöd genom Skandia

Alla sparare som väljer att spara i Skandia Världsnaturfonden stödjer WWF genom att två procent av fondvärdet ges i gåva till WWF. Sedan starten har fondandelsägarna bidragit med cirka 153 miljoner kronor till Världsnaturfonden.

Skandia Världsnaturfonden, som startades av Skandia år 1988, har en bred inriktning och placerar främst i bolag på Stockholmsbörsen. Investeringarna sprids på ett flertal bolag och branscher, främst i de större börsföretagen. Fonden investerar inte i bolag som är inblandade i kontroversiella vapen, producerar tobak eller bolag som bryter mot internationella normer (t ex FN Global Compact) utan att visa förändringsvilja. Fonden avstår även investeringar i företag vars verksamhet strider mot WWF:s riktlinjer.

Regler för miljö och samhällsansvar

Ansvarsfulla investeringar är en viktig del av förvaltningsuppdraget. Skandia anser att det bidrar till långsiktigt god avkastning. Därför ligger ansvar för miljön och samhället till grund för alla investeringar som görs i Skandias fonder.

Ägs av försäkringstagarna

Skandia har alltid legat i framkant när det gäller långsiktiga sparlösningar. Skandia startade 1855 som ett av Sveriges första försäkringsaktiebolag och var först i Sverige att erbjuda livförsäkringar. Bankverksamheten startades 1994 med Sveriges första renodlade telefonbank och bara två år senare lanserades internetbanken. Vid årsskiftet 2013/2014 blev Skandia ett ömsesidigt och kundstyrt bolag, som ägs av försäkringstagarna. I dag finns dessutom en prisbelönt mobilbank och allt man behöver för sparande och vardagsekonomin. Välkommen till sparbolaget som tänker längre!

Barn vattnar korna i Kenya
Barn vattnar korna i Kenya

Mer om samarbetet

Skandia Världsnaturfonden är en aktiefond som förvaltas av Skandia Fonder enligt riktlinjer fastställda av Världsnaturfonden WWF. De som sparar i fonden skänker i slutet av varje år två procent av sitt fondkapital som ett bidrag till WWF:s arbete för att bland annat bevara hotade djur och naturområden.

Sedan fonden startade år 1988 har cirka 153 miljoner kronor (2016) kunnat användas till både akuta och långsiktiga projekt i Sverige och runt om i världen. Det går alltså att spara lönsamt och samtidigt stödja det viktiga arbetet med att bevara djur och natur. Det långsiktiga och generösa stödet från spararna i Skandia Världsnaturfonden har under många år inneburit ett mycket viktigt bidrag till WWFs arbete.

Kontakt

Kontakta oss för mer information om våra företagssamarbeten.
08-624 74 00
foretag@wwf.se

daniel_dsc1855_1024x655

Daniel Robertsson

Chef Samhälls- & Näringslivsutveckling

08-624 74 16

072-511 03 53

daniel.robertsson@wwf.se

Mer om mig

Senast ändrad: 2019-01-29

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se tills vidare om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.