Recept: Klimatsmart mat och Earth Hour-bakelsen

Sugen på en ny god vana? Låt dig inspireras av 2014 års hälsosamma, miljövänliga och supersmarriga Earth Hour-recept från några av Sveriges främsta matkreatörer.

 

Earth Hour-bakelsen 2014: Raw food-chokladdröm

Inför 2014 års Earth Hour tog Mia Öhrn och Pia Hall fram en chokladig moussekreation som bakas helt utan ugnens hjälp. Raw food går ut på att äta en hälsosam kost bestående av bland annat nötter, frön, frukt, grönsaker och annan mat som inte hettats upp till mer än 42,5 grader. Detta är alltså en bakelse av det nyttigare slaget, men minst lika god för det. Receptet räcker till 8–10 bakelser som antingen kan göras i en stor eller flera små formar. Varför inte njuta av den ikväll?
Recept på Årets Earth Hour-bakelse 2014


Vegetarisk veckomeny från Green Kitchen Stories

Att äta mindre kött och mer grönsaker är inte bara hälsosamt, det är också något av det viktigaste vi kan göra för att minska vår klimatpåverkan. David och Luise på bloggen Green Kitchen Stories visar gång på gång att vegetarisk mat kan smaka fantastiskt, vara färgstark och varierad utan att bli för komplicerad.
Green Kitchen Stories vegetariska veckomeny

 

Klimatsmarta Earth Hour-recept från Gröna Kassen

"Det behöver inte vara speciellt krångligt att äta mer vegetariskt. Börja med att byta ut några måltider i veckan eller varför inte starta med en ”köttfri dag", säger Hubbe och Kina på matkasseföretaget Gröna Kassen. Här bjuder de på sju vardagslyxiga middagsrecept och en enkel men försvinnande god efterrätt. Alla rätter är beräknade för fyra personer och det står utskrivet hur lång tid de tar att laga.

Bönburgare med hemmagjord majonnäs och sju andra klimatsmarta recept

 

Foto: Saltå Kvarn

Vardagslyxig veckomatsedel från Saltå Kvarn

"Genom ekologisk odling bidrar vi till en mer hållbar framtid och när du väljer att äta vegetariskt så hjälper du till att skapa en bättre planet", enligt Saltå Kvarn. Inför Earth Hour 2014 har de valt ut några av sina bästa recept och satt samman till en både smakrik och klimatsmart veckomatsedel. Sju middagar, en ljuvlig efterrätt plus en spännande bonus!

Saltå Kvarns vardagslyxiga veckomatsedel

Senast uppdaterad 2017-09-12

 

Kontakt

Frågor om Earth Hour?

Läs gärna frågor och svar eller kontakta:
 

Cecilia Stenström, Projektledare för Earth Hour


Cecilia Stenström

Projektledare för Earth Hour
cecilia.stenstrom@wwf.se