Gustavsbergs Porslinsfabrik och WWF lanserar barnservis med djurmotiv

2012-06-19

Gustavsbergs Porslinsfabrik ökar sitt stöd till naturen och miljön genom ett samarbete med Världsnaturfonden WWF.  Nu lanseras en barnservis med handtecknade utrotningshotade djur som bergsgorilla, isbjörn och tiger som motiv. De första exemplaren skänktes nyligen i dopgåva till prinsessan Estelle.

 

Barnservisen består av en bägare med bergsgorillor som motiv, en isbjörnsskål och en tallrik med tigermotiv. Alla delar är gjorda i äkta benporslin.


– För varje sålt exemplar bidrar vi till WWFs viktiga arbete för hotade arter. Det första året kommer vi att satsa extra mycket på isbjörnen, säger Christina Strandberg, vd för Gustavsbergs Porslinsfabrik, som också är kunglig hovleverantör.

 

Djurdekoren är tecknad av Anita Anander, tidigare mönstertecknare och gravör på Gustavsbergs Porslinsfabrik. Numera arbetar hon som fritidspedagog för barn och är också isbjörnsfadder hos WWF.


– Miljön ligger oss varmt om hjärtat på Gustavsbergs Porslinsfabrik och det är med stor glädje vi inleder samarbetet, säger Christina Strandberg, som inspirerats av dottern Malins engagemang som isbjörnsfadder.


Gustavsberg är Sveriges enda porslinsfabrik och har all tillverkning närproducerad i Gustavsberg, 2 mil öster om Stockholm. Företaget är Nordens enda benporslinstillverkare.


WWF välkomnar stödet till arbetet med att rädda hotade arter som bergsgorillor, isbjörn och tiger. För varje såld del går 10 kronor till WWF.

 

För frågor, kontakta:

Christina Strandberg, vd Gustavsbergs porslinsfabrik, 0720-138 470
info@gustavsbergsporslinsfabrik.se


Marie von Zeipel, pressansvarig WWF, 070-629 1077
marie.von.zeipel@wwf.se

 

Senast uppdaterad 2012-06-19

Pressbild

Bild på den nya barnservisen med djurmotiv från Gustavsbergs Porslingsfabrik.

Ladda ner bilden