Gå till huvudinnehållet
julkula-topp

DEN Bästa julklappen till planeten

Genom att skruva lite grann på traditionerna är det enkelt att göra en insats för vår planet. Välj dina förändringar och var med och fira en mer hållbar jul!

4 förbättringar

Hållbar mat på julbordet

Med hjälp av den nya appen WWF Matguiden kan du enkelt välja hållbara godsaker till julbordet. Ta en titt i Vego, Fisk- och Köttguiden innan du handlar in årets julmat. Det blir lika gott men är bra för vår enda planet!

RES HÅLLBART I JUL

Försök att i så stor utsträckning som möjligt välja hållbara färdmedel när du tar dig till julens alla festligheter. Kollektivtrafik korta sträckor och tåget om du ska åka långt. Om bil är nödvändigt, satsa på en eldriven.

GE BORT MILJÖSNÄLLA JULKLAPPAR

Ge bort upplevelser istället för prylar, så minskar du överkonsumtionen och risken att prylarna samlar damm. Om det står en pryl på önskelistan kan du leta second hand för en mer personlig och hållbar present.

STARTA EN EGEN INSAMLIING

WWF arbetar världen över för att bevara unika ekosystem, regnskogar och marina miljöer. Du kan stödja genom att starta en egen insamling – perfekt att dela till vänner och familj under julen!

Du har valt 0 förbättringar. Du är snart klar!

Fyll i uppgifterna nedan, så får du en bekräftelse på dina förbättringar och utskick om hur förändringsresan i Sverige går.

Dela gärna:

Senast ändrad 03/12/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se