Nyheter|27 mar, 2021

Earth Hour och kopplingen till pandemin – vi måste skydda vår planet!

Pandemifilmen_EH

På Earth Hour släckte vi våra lampor för att visa att vi bryr oss om vår planet. Det är en viktig symbolhandling när människor över hela världen kräver förändring. Vi har gemensamt ansvar att hitta en mer hållbar livsstil, så att naturen och ekosystemen kan återhämta sig och planetens balans bli återställd.

Samma orsaker som driver förlust av biologisk mångfald och klimatförändringar ökar också risken för framtida pandemier. Det visar också årets Earth Hourfilm, som du kan se via länk nedan. Filmen handlar om konsekvenserna av vårt trasiga och distanserade förhållande till naturen – och den risk som då ökar för pandemier. Vårt sätt att leva i dag hotar planeten: vi överexploaterar, smutsar ner och tränger undan naturen. 

Earth Hour är världens största klimatmanifestation och den har ett viktigt symbolvärde. Det är en signal för våra beslutsfattare att agera för planeten. I Sverige deltog långt över 200 kommuner i årets Earth Hour på något sätt.

– I år vill Världsnaturfonden WWF särskilt visa på att  vi alla kan göra stor skillnad genom små och stora förändringar i vår vardag. Genom att släcka på Earth Hour sänder vi ett viktigt budskap till världens ledare att ta modiga politiska beslut för att stoppa klimatkrisen och förlusten av biologisk mångfald, säger Cecilia Stenström, projektledare Earth Hour WWF.

 Är du med på resan för en frisk planet? Anta då gärna någon av WWFs 50 förändringar som du kan göra för klimatet och den biologiska mångfaldens skull. Gå in på wwf.se/ardumed/forandringar för att se alla förändringarna och hitta dem som passar just dig. 

Dela gärna:

Annat aktuellt

Senast ändrad 06/04/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se