Gå till huvudinnehållet

Nyheter|22 nov, 2021

WWF Magasin – nytt nummer ute nu!

wwf-magasin-toppartikel-4-2021

Orangutanger – kanske de märkligaste av alla primater?

De halvsvälter stor del av livet – men är trots det världens tyngsta trädlevande djur. Hannarna utvecklas i två olika former som är väsensskilda från varandra. Honorna får bara ungar vart åttonde-nionde år. Orangutanger liknar inga andra apor – men varför lever de högt uppe i träden?

Dessutom:

Lejon – nya beräkningar visar att det bara finns runt 25 000 lejon kvar i Afrika – en minskning med 50 procent sedan 1990-talet. WWF arbetar tillsammans med lokala myndigheter för att öka lejonens chanser att överleva. Direktrapport från fältet i Kenya.

Myanmar – ”vad ni än gör, stanna kvar”. Sedan militärkuppen i februari har Myanmar skakats av våld och protester. Mitt i allt detta kämpar WWF för att stoppa skövlingen av landets enastående rika natur.

”Dra aldrig upp dragkedjan på sovsäcken i isbjörnsland” – Lundaprofessorn Susanne Åkesson forskar på djurs vandringar och navigation. Forskning som fört henne ut på fantastiska äventyr.

WWF för världens natur – läs om några av de skogar, berg, savanner och våtmarker som fått skydd efter insatser från WWF.

Han tog hem världens natur till våra vardagsrum – Sven Gillsäter ägnade sitt liv åt att berätta om djur och natur och var med och startade svenska WWF.

Äventyrsgruppen – hjälper unga nyanlända hitta ut i den svenska naturen.

Lagom God Jul och Hållbart Nytt År – trött på slöseri och stress? Så här firar du en jul som är snällare både mot planeten och dig själv.

Detta och mycket mer i nya WWF Magasin – en tidning om det som är viktigt på riktigt.

WWF Magasin

 

Dela gärna:

Annat aktuellt

Senast ändrad 02/12/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se