Gå till huvudinnehållet

Nyheter|26 okt, 2021

WWF om COP26: Kina avgörande om världen ska nå Parisavtalet

Blogg-Kina_start-2

Världen är inte i närheten av att nå klimatmålen i Parisavtalet och just nu befinner vi oss på en ohållbar väg mot över 2,5°C uppvärmning.

Forskningen är enig; vi måste halvera våra koldioxidutsläpp varje decennium framöver för att leverera på Parisavtalet och klara klimatkrisen. Därför är det just nu ett mycket stort fokus på de klimatplaner, eller så kallade “Nationally Determined Contributions” (NDCer) med bland annat konkreta mål och åtgärder för utsläppsminskningar, som världens länder ska lämna in i samband med FNs klimatmöte COP26, i Glasgow i november. I synnerhet blickar världens ögon mot de stora utsläpparländernas NDCer och just nu väntar alla med spänning på om Kina, världens största utsläppare kommer att lägga fram en ny vassare klimatplan före COP26.

Läs hela inlägget på WWF-bloggen

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 12/11/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se