Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2021

50 år med WWF

En kväll för vår planet

WWF fyllde 50 år och stort engagemang för WWFs insamlingsgala

Under 2021 fyllde WWF Sverige 50 år. Jubiléet uppmärksammades genom kampanjen “Är du med?” som startade i januari och löpte hela året. Målet var att få svenska folket att anta 50 förändringar för klimatet och biologiska mångfalden. Förändringarna var utformade på olika nivåer så att alla skulle kunna påbörja sin egen hållbarhetsresa i både stort och smått.

Kampanjen tog tag i vår tids stora ödesfrågor som rör vår planet. Fokus låg på att stoppa den negativa utvecklingen och få till en hållbar omställning. WWF uppmanade till handlingskraft och riktade sig till allmänheten, men också till skolor, kommuner och företag.

En annan del av jubileumsåret WWF en digital tågresa genom Sverige med Anis Don Demina.

Dessutom gjorde WWF sin första insamlingsgala ” En kväll för vår planet” som Anna Brolin och Danny Saucedo var programledare för på TV4 den 26 augusti. Insamlingsgalan var högaktuell efter en sommar då världen drabbades av extremväder och fasansfulla bränder. Galan satte ljus på klimatförändringar, skogsskövling, illegal jakt och andra hot mot vår planet. Det var reportage från såväl Kenya som Grekland för att skildra hur klimatförändringar och andra hot påverkar naturen. Tittarna fick även en inblick i det omfattande arbetet för att rena ett av världens mest förorenade hav – Östersjön.

Sveriges artist- och humorelit bjöd på underhållning i toppklass under kvällen. Jill Johnson, Ane Brun, Tusse och Janice samt Clara Klingenström, Loreen, Zikai och Petra Marklund är några av de många färgstarka artister som medverkade.Under kvällen anslöt sig över 10 000 nya faddrar. Det motsvarar 92 miljoner kronor till naturvården och klimatarbetet. Och pengarna behövs verkligen. Det har exempelvis skett en kraftig minskning av vilda djur på vår planet: 68 procent av bestånden av vilda ryggradsdjur, som fåglar, däggdjur, fiskar, har i snitt försvunnit sedan 1970, enligt Living Planet Report 2020.

Med det här starka stödet från svenska folket känner vi hopp. Det är tydligt att vi är många som vill agera. Allt det vi visade på galan kommer vi nu att kunna driva hårdare – som skydd av lejon i Afrika, Östersjöarbetet och kampen för klimatet. Nu fortsätter vi det viktiga arbetet för vår planet – tack vare er. Tillsammans gör vi skillnad!

 

 

 

Dela gärna:

Senast ändrad 20/05/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se