Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2021

Intensivt och viktigt arbete med COP26

David Bebber / WWF-UK
WWFs ungdoms ambassadör Arielle deltar i Global Day of Actions marsch för klimaträttvisa genom Glasgow under COP26. Foto: David Bebber / WWF-UK

Mellan den 31 oktober och 12 november 2021 pågick FNs klimatmöte COP26. Mötet hölls i Glasgow, Skottland och över 200 länder, företag och organisationer deltog. Parterna som deltog är de som skrivit under Parisavtalet.  WWF har en viktig roll i att påverka världens ledare så att klimatlöftena hålls.

Både inför och under COP26 arbetade WWF Sverige och WWF-nätverket intensivt för att få till kraftfulla åtaganden. WWF genom bloggar och WWF Sweden Youth och WWF Cities-teamet var aktiva i media. WWFs experter deltog genom att bevaka och försöka att påverka förhandlingarna i så stor utsträckning som möjligt, för att de skulle gå i linje med vetenskap och för en klimaträttvis värld.  WWF fanns också på plats i Pandapaviljongen i den inre förhandlingszonen. Där arrangerades två event tillsammans med andra organisationer, städer och företag, ett med fokus på just 1,5 grader och städer och ett mot företag. 

Dela gärna:

Senast ändrad 10/02/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se