Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2021

Intensivt och viktigt arbete med COP26

David Bebber / WWF-UK
WWFs ungdoms ambassadör Arielle deltar i Global Day of Actions marsch för klimaträttvisa genom Glasgow under COP26. Foto: David Bebber / WWF-UK

Mellan den 31 oktober och 12 november 2021 pågick FNs klimatmöte COP26. Mötet hölls i Glasgow, Skottland och över 200 länder, företag och organisationer deltog. Parterna som deltog är de som skrivit under Parisavtalet.  WWF har en viktig roll i att påverka världens ledare så att klimatlöftena hålls.

Både inför och under COP26 arbetade WWF Sverige och WWF-nätverket intensivt för att få till kraftfulla åtaganden. WWF genom bloggar och WWF Sweden Youth och WWF Cities-teamet var aktiva i media. WWFs experter deltog genom att bevaka och försöka att påverka förhandlingarna i så stor utsträckning som möjligt, för att de skulle gå i linje med vetenskap och för en klimaträttvis värld.  WWF fanns också på plats i Pandapaviljongen i den inre förhandlingszonen. Där arrangerades två event tillsammans med andra organisationer, städer och företag, ett med fokus på just 1,5 grader och städer och ett mot företag. 

Dela gärna:

Senast ändrad 10/02/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se