Gå till huvudinnehållet
Sillgrissla (Uria aalge)
Sillgrisslor (Uria aalge) på Stora Karlsö, Sverige.
Arter |

Livefilmning av sillgrisslorna på Gotland

Årets nyhet i havsfågelprojektet Baltic Sea Bird är att forskarna med stöd av WWF satt upp livewebbkameror så att alla intresserade kan följa grisslorna och rapportera in vad de ser.

Att samla in data om sillgrisslorna tar mycket tid. Varje år lägger fågelforskarna på Stora Karlsö hundratals timmar på att leta efter ägg och ungar. Med hjälp av filmkameror finns det nu möjlighet för allmänheten att hjälpa forskarna att samla in en del av denna data. Titta på filmen och skicka ett meddelande när du ser ett ägg, en unge, eller något annat intressant. En automatisk tidskod skapas när du skickar ditt meddelande. Det bidrar till att forskarna få en mer effektiv insamling av data. Nyheten spreds som en löpeld med följden att massor av viktiga data kunde samlas in och användas i projektet.

Projektet med filmkameraövervakning startade 2019, är ett första test och kommer att utvecklas och förbättras under flera år. Din input kan ge forskarna bra hjälp inför framtiden!

Se livesändningen här: https://www.wwf.se/djur/sillgrissla/

Inventering i Björns skärgård

Rädda Östersjön – bli Östersjöfadder

Varje sommar drabbas Östersjön av kraftiga algblomningar. Överfiske och övergödning är de främsta orsakerna till algblomningarna och de största hoten mot ett friskt och levande Östersjön. Ökande sjöfart, undervattensbuller och utsläpp av miljögifter är andra stora hot. Hjälp oss i vårt arbete med att skydda Östersjöns unika växt och djurliv!

Senast ändrad 27/01/25

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se