Hållbar Livsmedelskedja gör maten mer hållbar
WWF och 15 livsmedelsföretag har startat initiativet Hållbar Livsmedelskedja för att göra matens väg från produktion till konsumtion mer hållbar.
Under 2020 har WWF utbildat affärsansvariga i dagligvaruhandeln och deras stora leverantörer om varornas påverkan på den biologiska mångfalden. Naturvård behöver bedrivas från olika perspektiv. Och vad vi som konsumenter väljer i mataffären har stor inverkan på den hotade biologiska mångfalden. Det är viktigt att livsmedelsbranschen lyfter fram de certifierade produkterna. På så sätt kan konsumenterna lättare göra hållbara val i butiken.
FAKTA: Initiativet Hållbar Livsmedelskedja samlar ledande företag som tar aktivt ansvar för att ställa om och bidra till en mer hållbar livsmedelskedja i Sverige. Genom ständiga förbättringar och genom att öppet utmana och visa vägen vill initiativet visa att livsmedelsbranschen kan bidra till en ambitiös och positiv förändring.