Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2017

Smått och gott inom företagssamarbeten

Man knyter rotting i Laos

Hållbarhetsstandarder ger företags- och miljövinster

En av årets rapporter kom från ett samarbete mellan WWF och ISEAL. Den visade att företag starkt kan bidra till att de globala målen och Agenda 2030 uppnås och samtidigt skapa affärsmöjligheter och fördelar för det egna företaget och leverantörskedjan genom att använda hållbarhetsstandarder.

Världens första globala acceleratorsträff

WWF, Världsbanken, Asia Development Bank och California Clean Energy Foundation anordnade tillsammans världens första globala acceleratorsträff med fokus på energi- och klimatinnovationer i Shanghai 31 oktober till 3 november 2017.

L’Oreal och Barry Callebaut till Palm Oil Innovation Group (POIG)

I juni anslöt sig de två globala företagen L’Oreal och Barry Callebaut till Palm Oil Innovation Group (POIG), det ledande initiativet för hållbart producerad palmolja. Därmed är de med och arbetar för förändring av palmoljesektorn.

Rotting FSC-certifierad

Efter flera års arbete har äntligen Katingan Farmers Rattan Group och WWF lyckats få rottingen producerad i centrala Kalimantan-distriktet FSC-certifierad. Det är första gången en icke-timmerprodukt (NTFP) certifieras i Indonesien.

Menigo skrivit under Sojadialogens åtagande

Menigo, en av Sveriges största måltidsleverantörer, har skrivit under Sojadialogens åtagande.

TRINE vinnare i Forest Finance Challenge

Svenska företaget TRINE fick nytt pris av WWF. WWF-USA korade dem till vinnare i sin Forest Finance Challenge som pågått under hösten. TRINE har tidigare fått WWFs Climate Solver-utmärkelse. TRINE investerar i solenergiprojekt i utvecklingsländer. Detta sker genom så kallad crowdinvesting – mikroinvesteringar från många investerare som samtidigt tjänar på avkastningen.

Dela gärna:

Senast ändrad 11/09/19

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se