Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2020

Tillsammans för skogarna

Action destruction of forests and other ecosystems.
Knappt 2000 lanternor utanför EU-kommissionen fick representera de över 1,1 miljoner namnunderskrifter som organisationerna samlat in. Foto: Greenpeace

Kampanjen #Together4Forests innebar en unik chans för allmänheten att påverka avskogningen långsiktigt. De nära 1,2 miljoner inskickade svaren till kommissionen innebär att det blev det största miljörelaterade och näst största av alla samråd i EUs historia. Med sina 46 000 påskrifter nådde Sverige en tredjeplats i engagemang räknat på namn per capita. Namninsamlingen mottogs av EU-kommissionärerna för klimatet och miljön vid en livesänd överlämning. #Together4Forests organiserades av över 100 miljöorganisationer, däribland WWF.

Bakgrunden är ett nytt lagförslag som ska tas fram inom EU under 2021. Kampanjen skedde under hösten då EU-kommissionens samråd om global avskogning och skogsförstörelse pågick.

Målet är att EU ska säga nej till import av produkter kopplade till avskogning, skogsbränder, skogsförstörelse och människorättsbrott. EU är ansvarigt för mer än 10 procent av den globala avskogningen via sin import.

Dela gärna:

Senast ändrad 10/02/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se