Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2021

Tioårsjubileum och rekord för One Planet City Challenge 2021–22

WWF One Planet City Challenge
WWF One Planet City Challenge lyfter temat "Mat inom planetens gränser".

WWF One Planet City Challange är en utmaning till världens städer att ta på sig ledartröjan för en klimatsäker framtid. Utmaningen har funnits sedan 2011 och är världens största och längst pågående i sitt slag. År 2021 firades 10 års-jubileum. 

One Planet City Challenge 2021–22 engagerade rekordmånga – 280 städer, med omkring 250 miljoner invånare från 50-talet länder. Från Sverige deltog 20 svenska kommuner. Som del av One Planet City Challange får kommuner ta del av en internationell arena och bidra till den globala klimatagendan. Det erbjuds också kostnadsfri feedback och bedömning av WWFs erbjudanden och kunskapsutbyten.

Målet med utmaningen är att nå en nivå där många städer har mål och handlingsplaner som är kompatibla med Parisavtalet och 1.5-gradersmålet. WWF driver klimatfrågan framåt genom den samlade effekten av alla städers arbete och använder det för policypåverkan på internationell nivå. Genom att delta i One Planet City Challenge är städer med och höjer ambitionerna i klimatpolitiken och medverkar till att öka efterfrågan på en vetenskapligt baserad klimatpolitik.

Dela gärna:

Senast ändrad 10/02/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se