Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2022

Trädplantering på Borneo förbättrar livsmiljöer

Orangutang

Under det gångna året har WWF tillsammans med flera lokala byar i inre Borneo restaurerat och planterat över 4 000 träd i delvis förstörda områden över en yta av 2 000 hektar regnskog. Huvudfokus har under år 2022 berört området runt Katinganfloden i Centrala Kalimantan.

Här arbetar WWF för att skapa ett stort sammanhängande skogbeklätt område som ska fungera som spridningskorridor för bland annat orangutanger men även för alla former av vilda djur och växter. Planteringen sker i luckor och öppningar i den fragmenterade skogen och leder till att skogen åter blir mer täckande i området.

Pandaklubbens medlemmar har hittills bidragit till att över 50 000 träd har planterats på Borneo. Träden planteras och tas om hand i ungefär 5 år, tills de är vuxna nog att klara sig själva med alla andra träd. De trädarter som planteras är alla inhemska och naturliga för området, träden kan bli allt mellan ca 15-60 meter höga. Flera av dem är också fruktträd som ytterligare bidrar till att orangutanger och andra fruktätare åter kan röra sig i skogen.

Dela gärna:

Senast ändrad 15/02/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se