Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2020

WWF lanserade Vegoguiden för hållbara gröna val

vegoguiden-2020-10-0.png

För att göra det enklare för konsumenterna att göra bättre vegoval lanserade WWF under hösten Vegoguiden. Syftet är att visa vilka växtbaserade varor som har lägst påverkan på bland annat klimatet och den biologiska mångfalden. Grönt ljus får de grova grönsakerna och baljväxterna, exempelvis ärtor, rotfrukter och potatis. Vegetabilier som nötter, kokos och avokado har högre påverkan på planeten.

En av tre svenskar planerar att äta mer vego för klimatet

Enligt WWFs SIFO-undersökning Klimatbarometern 2020 planerar en av tre svenskar att äta mer vego eller har de redan börjat äta mer vegetariskt för att minska sin klimatpåverkan.

Vegoguiden ingår i projektet Vego i världsklass som WWF driver med Sveriges Olympiska kommitté (SOK). Syftet är att utmana fördomar om vegetarisk mat och träning och att utveckla det vegetariska köket till ett alternativ för fler.

Den första delen av samarbetet mellan WWF och SOK bestod i att ta fram boken Vego i världsklass. Denna blandade fakta- och kokbok har blivit omåttligt populär och har nu tryckts i hela fyra upplagor.

Dela gärna:

Senast ändrad 27/01/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se