Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2021

WWFs vegoprojekt med Olympiska Kommittén en succé

Shutterstock / WWF-UK
Foto: Shutterstock / WWF-UK

Tack vare Vego i Världsklass äter två av tre olympier mer vegetariskt idag än för tre år sedan. Projektet är ett samarbete mellan WWF och SOK (Svenska Olympiska Kommitté) och har pågått i tre år med avslut 2021.  Syftet med projektet är att visa att det går att träna mycket och må bra när man äter vegetariskt samt att en aktiv livsstil och vegomat hör ihop. De olympiska idrottarna som deltagit i projektet är viktiga förebilder gällande möjligheterna att prestera i världsklass, trots hårda krav på kosten. De visar att vego inte bara är bra för klimatet utan också kroppen!  

Vego i Världsklass syftar till utbildning inom vegetarisk kosthållning, att räta ut frågetecken kring flera myter och erbjuder en programserie i fem delar som släpptes i oktober 2021, med syftet att informera om hur man kan tänka angående hälsa, protein, energi, kolhydrater och tillskott. 

Viktiga ambassadörer för Vego i Världsklass är olympiska guldmedaljörer som Charlotte Kalla, André Myhrer, Max Salminen och Hanna Öberg. Dessa olympier är en bra inspiration och exempel på hur en äta vegetariskt och fortfarande prestera i världsklass.

Dela gärna:

Senast ändrad 10/02/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se