Gå till huvudinnehållet

Yvonne Blombäck

Expert Kust- & skärgårdsmiljöer

 • Vad har du för bakgrund/utbildning?
  Jag har alltid haft ett stort intresse för naturen och vår miljö. Är utbildad biolog med tvärvetenskaplig inriktning, i kulturgeografi. Dessutom har jag utbildning i miljö- och hälsoskydd.
 • Vad har du tidigare jobbat med?
  Jag har bland annat jobbat med barn och unga, som konditor, Agenda 21-samordnare i kommun, förtroendevald politiker i kommun, landsting, Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik. Dessutom har jag drivit eget konsultföretag med fokus på hållbar organisationsutveckling. På WWF har jag jobbat sedan 2019.
 • Vilka är dina specialområden?
  Jag har många års erfarenhet och kompetens om kust och skärgård. Dels genom att jag tillbringat stora delar av mitt liv i skärgården, dels genom min utbildning och genom tidigare politiskt uppdrag i min skärgårdskommun. Jag har bred kompetens inom biologisk mångfald, ekosystemtjänster och Östersjöns problematik i stort. Är lite av en artnörd på fåglar, men även fjärilar och trollsländor fascinerar mig.
 • Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF?
  Ett roligt minne är när jag startade upp en friskvårdsaktivitet för kollegorna på Hav och Vatten, Skådarpromenader, där målet var att upptäcka olika arter i naturen runt Slottet. Glädjen över att få lära andra om våra vanligaste arter är alltid så givande.Sen är det alltid lika roligt att besöka naturvårdsprojekten i fält, med våra partners och finansiärer.
IMG_1626 Ladda ned

18 jan, 2023

Yvonne Blombäck, Expert Kust- & skärgårdsmiljöer
IMG_1615 Ladda ned

18 jan, 2023

Yvonne Blombäck, Expert Kust- & skärgårdsmiljöer

Senast ändrad 31/01/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se