Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|19 maj, 2015|Pressmaterial

Kungliga nationalstadsparken firar 20-årsjubileum

Tid: Ceremoni torsdag 21 maj kl 13:15-14:00 samt pressträff med WWF Plats: Samling vid Borggården Ulriksdals slott, Bergshamra

I år är det 20 år sedan Nationalstadsparken bildades. Genom en ny bestämmelse i miljöbalken 1995 fick området Ulriksdal-Haga-Brunnsviken-Djurgården ett alldeles särskilt skydd – och världens första nationalstadspark var född. WWF, Förbundet för Ekoparken och många miljövänner hade dessförinnan arbetat för att parken skulle skyddas.

I samband med Världsnaturfonden WWFs förtroenderådsmöte 21 maj högtidlighålls jubiléet vid Ulriksdals slott där Kungen och Kronprinsessan närvarar. Allmänheten är välkommen. Under ceremonin håller landshövdingen tal och WWFs Jihdepris delas ut.

– Vi vill fira nationalstadsparken och visa hur värdefull den är för biologisk mångfald och storstadsbornas hälsa. Att skapa mer hållbara städer med parker och grönområden blir också allt viktigare i arbetet mot klimatförändringarna, säger Henrik Waldenström, projektledare för Nationalstadsparken på WWF.    

Fakta: Parken har 15 miljoner besökare varje år, ett rikt växt- och djurliv med över 800 olika sorters blomväxter, drygt 1200 skalbaggsarter och cirka 100 häckande fågelarter.

OBS! Fototillfälle med kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria vid högtidlighållandet kl 14 – därefter pressträff med WWF.

VÄLKOMMEN!

Anmälan till fototillfälle med kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria samt pressträff med WWF:
Marie von Zeipel, pressansvarig WWF, 08-624 74 03, 070-629 10 77, e-post: marie.vonzeipel@wwf.se

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 08/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se