Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|03 dec, 2013|Pressmaterial

Mattias Klum ny ambassadör för WWF

Världsfotografen och filmaren Mattias Klum är utsedd till ny ambassadör för Världsnaturfonden WWF. Han ska bidra till WWFs arbete med att lyfta både svenska och globala naturvårdsfrågor – allt från regnskogar och illegal djurhandel till att uppmärksamma och skydda ”svenska pärlor”.

 – Jag brinner för samma sak som WWF – klok naturvård och bevarandet av djurliv för framtida generationer. Genom mina bilder, filmer och föreläsningar vill jag uppmärksamma små och stora utmaningar som vi helt enkelt måste ta itu med, säger Mattias Klum, som ser sitt arbete och ambassadörskapet för WWF som ett medel att fortsätta försöka göra gott och förmedla viktiga budskap.  I Mattias Klums bilder och filmer ser vi planetens skönhet och skörhet – allt från hotade regnskogar och korallrev till svenska ”pärlor” som havsörnar och gammelskog.  – Vi är väldigt glada över att få Mattias som WWF-ambassadör. Han är en fotograf och filmare med stark lyskraft och stort engagemang för miljön och naturen. Vi har arbetat tillsammans och stöttat varandra i olika frågor och ser nu fram mot att fördjupa samarbetet ännu mer, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF. Klums fotografiska arbete har publicerats i många av världens ledande tidskrifter som National Geographic Magazine, Stern, Der Spiegel och New York Times. Han är också föreläsare, har skrivit en rad böcker och arbetar sedan mitten av 1990-talet som filmare. Bakgrund: Född 1968, frilansfotograf sedan 1986. Mattias har med sitt team filmat och producerat ett antal dokumentärfilmer som t ex: - Tebarans Testamente, en film om avskogningen på Borneo. - En Värld av Liv, en film om biologisk mångfald från ett av jordens sista orörda korallrev. - Betraktaren, en film om livet runt Östersjön. Mattias Klum har genom åren tilldelats ett stort antal utmärkelser för sitt arbete. Hans Majestät Konungen har förlänat sin medalj i 8:e storleken i högblått band till Mattias för hans betydelsefulla insatser som naturfotograf. 2008 nominerades han som Young Global Leader av World Economic Forum. Mattias utsågs 2010 till Fellow av National Geographic Society och 2013 utsågs han till filosofie hedersdoktor i naturvetenskap av Stockholms Universitet. Mattias Klums senaste böcker är Världar av liv (Max Ström förlag 2013) och Vår tid på jorden: välfärd inom planetens hållbara gränser (2012), skriven tillsammans med professor Johan Rockström med förord av president Bill Clinton. Mattias har varit gästlärare vid Uppsala Universitet och undervisar även vid Stockholm Resilience Centre. Mattias Klum är medlem i WWF förtroenderåd och har gett ut flera böcker som fått utmärkelsen Årets Pandabok – årets bästa naturskildring i ord och bild. För frågor, kontakta: Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF, 0705-65 45 15 Marie von Zeipel, pressansvarig WWF, 070-629 10 77

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 19/03/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se