Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|17 apr, 2024|Pressmaterial

Nytt samarbete mellan WWFs Pandaklubben och Funnys Äventyr

Det unika barnkulturhuset, Funnys Äventyr i Malmö, inleder ett samarbete med WWFs Pandaklubben och ger alla Pandaklubbsmedlemmar fritt inträde. WWF vill erbjuda barn spännande och lärorika utflyktsmål över hela Sverige och där passar Funnys Äventyr in perfekt.

Funnys trädgård
Funnys Äventyr är ett unikt barnkulturhus där fantasin flödar fritt och barn uppmuntras att utforska världen.

— Jag är väldigt glad att få presentera detta nya samarbete till våra pandaklubbsmedlemmar. Här, i Funnys trädgård, kan barn bland annat träffa den omåttligt populära Humlan Djojj som på ett lekfullt sätt ger kunskap om naturens viktiga superhjältar, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF. 

Funnys Äventyr är ett unikt barnkulturhus där fantasin flödar fritt och barn uppmuntras att utforska världen. Målet med verksamheten är tydligt: att nå ut till så många barn som möjligt och att främja deras kontakt med kulturen, leken, läsandet och den magiska fantasin. På Funnys Äventyr får alla barn oavsett förutsättningar tillgång till pedagogiskt innehåll starkt kopplat till sagovärlden. Detta görs bland annat genom att skolklasser får komma på besök. 

— Vi är superstolta över att även inleda ett samarbete med Pandaklubben och få bli förmånsgivare. Nu kan alla som är medlemmar i klubben få besöka Funnys Äventyr gratis, säger Helene Lloyd, vd på Funnys Äventyr. 

Fakta: Funnys Äventyr 

Målet med verksamheten är att främja barns kontakt med teater och kultur för att tidigt väcka intresse för läsning vilket på sikt kan bidra till ett liv med bättre förutsättningar. Funnys Äventyr strävar efter att inspirera barn att utforska berättelsernas magiska värld genom att erbjuda böcker, teaterföreställningar och sagomiljöer. I en 3200 kvadratmeter stor lokal finns sagomiljöer som Alfons Åbergs hem, Pettson & Findus Gård, Mumindalen, Halvdan och Mias vikingaby och Funnys Trädgård. Teaterföreställningar hålls varje dag, oftast med Funny själv som huvudrollsinnehavare.  

Fakta: Pandaklubben  

Pandaklubben är WWFs satsning för barn och unga. För varje ny medlem i klubben planteras ett nytt träd på Borneo vilket bidrar till att skapa framtida regnskog - som blir hem för orangutanger och en rad olika andra djur. Över 50 000 träd har hittills planterats på Borneo tack vare Pandaklubbens medlemmar. Genom medlemskapet erbjuds dessutom gratis eller rabatterat inträde hos utvalda besöksmål såsom Havets hus, Fjärilshuset, Nordens Ark, Tom Tit och nu även Funnys Äventyr. Pandaklubbens medlemmar får också rabatt på böcker hos Idus förlag.   

För 295 kronor per år får barn och unga i Pandaklubben ett medlemskort med förmåner, som fria inträden eller rabatter till besöksmål. Medlemmar får välja mellan ett mjukisdjur och fyra nummer av WWF magasin. Det ingår också klistermärken och en stor djuraffisch. Dessutom planteras ett nytt träd på Borneo för varje medlem.  

Mer om Pandaklubben och hur du blir medlem här

Mer om Funnys Äventyr här 

För frågor, kontakta: 

Heléne Lloyd, Vd på Funnys Äventyr, helene.lloyd@funnysaventyr.se, +46 709 735 544 

Lisbeth Larsson, kommunikationschef WWF, lisbeth.larsson@wwf.se, 0708-217156 

Dela gärna:

Senast ändrad 17/04/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se