Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|28 mar, 2014|Pressmaterial

Stockholm får hederspris som internationell klimatstad 2014

Stockholm har belönats med ett hederspris vid finalen i WWFs internationella stadsutmaning Earth Hour City Challenge i Vancouver, Kanada.

Med i finalen för Earth Hour City Challenge, fanns 14 finalister däribland Stockholm som utsågs till Sveriges klimatstad den 11 mars. Stockholm belönas nu av den internationella juryn med ett hederspris – tillsammans med, Köpenhamn, Chicago och Seoul – för stadens ambitiösa satsningar på förnybar energi. Stora satsningar görs i Stockholm på biogas och staden bygger norra Europas största anläggning för solceller på tak i Järva, ett miljonprogramsområde utanför Stockholm som rustas upp. Energianvändningen ska minska med 50 procent och 10 000 kvadratmeter solceller installeras. Det nya bostadsområdet Norra Djurgårdsstaden byggs energieffektivt med nya smarta lösningar för att bli fossilbränslelfritt år 2030. Stockholm är på god väg att nå sitt mål för 2015 – en koldioxidminskning på 44 procent jämfört med 1990 med delmålet att stockholmarna inte ska släppa ut mer än 3 ton växthusgaser per person. Förnybara energikällor och energieffektiva åtgärder ska bidra till att göra Stockholm fossilbränslefritt 2050. Elektriska laddningsstationer och en utbyggnad av cykelnätet och flerfiliga cykelvägar ingår i konceptet. Kapstaden utsågs till Global Earth Hour Capital 2014 för stadens åtgärder för att bekämpa klimatförändringar, satsningar på förnybar energi och för att öka medborgarnas livskvalitetet. Kapstaden efterträder förra årets vinnare, Vancouver i Kanada.  För frågor, kontakta: Mariann Eriksson, marknadschef, WWF, 070-687 33 31 Stefan Henningsson, klimatexpert WWF, 070-579 92 91 Marie von Zeipel, pressekreterare WWF, 070-629 10 77 marie.vonzeipel@wwf.se 

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 19/03/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se