Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|28 jun, 2013|Pressmaterial

Världsnaturfonden WWF på plats i Almedalen 2013

Världsnaturfonden WWF debatterar Östersjön, förnybar energi, skog, grön ekonomi, palmolja, hållbara städer och havsfrågor under årets Almedalsvecka i Visby. En rad av våra naturvårdare och miljö/klimatexperter finns på plats.

WWF är med och arrangerar två seminarier på temat: Mot en hållbar framtid – är vi på rätt kurs? Hur skapar vi medvind för en grön samhällsutveckling?

Onsdag 3/7 kl 14:00-16:00 ”Valet 2014: Grön ekonomi eller bara ekonomi?”
Plats: Briggen Tre kronor i Visby hamn


Kommer valdebatten 2014 att handla om enbart ekonomi, eller om hur Sverige ställer om till en grön ekonomi och vad det innebär? Vad behöver göras för att ställa om finansiella flöden, värdera ekosystemtjänster och förvalta vårt naturkapital?
Debatt med företrädare för riksdagspartierna och experter: Jens Holm, riksdagsledamot Vänsterpartiet. Mats Pertoft, riksdagsledamot Miljöpartiet, Martin Ådahl, ekonomisk talesperson Centerpartiet. Isabella de Feudis, tf VD Svenska riskkapitalföreningen. Barbara Evaeus, moderator WWF.

Torsdag 4/7 kl 14:00-15:50  ”Städernas framgångsrecept” – samtal, samarbete och samsyn
WWF i samarbete med Respect, Tankesmedjan Global Utmaning, Kairos Future, Metro Insider och Föreningen Norden).
Plats: DBW-huset, Södra Kyrkogatan 3

Idag bor över hälften av världens befolkning i städer som står för över 75 procent av världens energiförbrukning och för över 70 procent av de globala växthusgaserna. Hur kan regering, städer och regioner samspela för en hållbar samhällsutveckling?
Sveriges ledande städer har satt ambitiösa mål för hur de ska möta mänskliga behov med små fotavtryck och ökad livskvalitet. Hur kan regeringen stimulera omställningen genom stödjande lagstiftning och effektiva styrmedel? Hur bidrar näringslivet till en hållbar stadsutveckling och hur ser ett lyckat samarbete ut - public private partnership? Hur engageras städernas invånare?

Deltar gör: Carina Borgström-Hansson, Earth Hour City Challenge, WWF, Katarina Pelin, miljödirektör, Malmö Stad. Gunnar Söderholm, miljödirektör, Stockholm Stad, Stefan Hanna, kommunalråd (c), Uppsala, Peter Wenster, seniorrådgivare, Respect. Tina Karlberg, City Account Manager, Siemens, Barbara Evaeus, klimatkommunikatör WWF.

WWFs experter på plats i Almedalen:
www.wwf.se/source.php/1532545

Seminarium: Valet 2014 – Grön ekonomi eller bara ekonomi?
www.wwf.se/source.php/1532544


Läs om alla event i Almedalen här:
www.almedalsveckan.info/event/list/

För frågor, kontakta:
Lovisa Hagberg, miljöpolicyrådgivare WWF, 070-584 15 81
Barbara Evaeus, klimatkommunikatör WWF, 070-39 39 030
Marie von Zeipel, pressekreterare WWF, 070-629 10 77

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 08/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se