Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|09 nov, 2018|Pressmaterial

WWF och Netflix lanserar dokumentärserien Our Planet

Den 5 april nästa år blir det världspremiär för WWFs och Netflix nya dokumentärserie Our Planet som gjorts i samarbete med Silverback Films. I åtta avsnitt tar Sir David Attenborough med tittaren på en resa för att lära känna naturens underverk på vår vackra men sköra planet. Se trailern för serien här (https://www.youtube.com/watch?v=_R_mQiNtObc).

Bild frn Our Planet Foto Hugh Pearson
Bild från Our Planet. Foto: Hugh Pearson, Silverback Films

–  Our Planet är en fantastisk dokumentärserie med vackra vyer och spännande djurarter. Men den är också något mer. Vi hoppas att serien kan öka förståelsen för att vi är en del av planeten, vårt gemensamma hem, som vi alla har ett ansvar för, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare, Världsnaturfonden WWF.

Den prisbelönte brittiske natur- och tv-profilen Sir David Attenborough är berättarrösten som tar med tittaren från Arktis vildmark och djupa hav, till Afrikas vidder och Sydamerikas djungler. Serien är en hisnande resa genom naturens mångfald och underverk – många av dem är idag är hotade av klimatförändringar och minskad biologisk mångfald.

Our Planet för samman några av världens främsta filmskapare med djur- och naturexpertis från WWF. Syftet med samarbetet är att bidra till att öka både förståelsen och kunskapen om vår planet och vad vi kan göra för att skydda den.

– Jorden håller på att förändras, vår konsumtion och livsstil sätter hård press på naturen och ekosystemen. Det är vi människor som är orsaken, men det är också vi som kan vända utvecklingen. Vi hoppas att serien ska vara en ögonöppnare för en bred målgrupp om vad som sker med jorden och vad vi kan göra åt det, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF.

Tillsammans med serien lanseras även sajten ourplanet.com med interaktivt och fördjupande utbildnings- och faktamaterial för både skolor och privatpersoner.

Arbetet med Our Planet har pågått sedan 2015 och har filmats med 4K-teknologi i över 50 länder på alla världens kontinenter. Bakom serien står förutom WWF och Netflix, Silverback Films och regissören Alastair Fothergil som bland annat är skaparen av Planet Earth och Blue Planet.

Om WWF:
Med fler än fem miljoner supportrar är WWF en av världens ledande ideella naturvårds-organisationer med projekt i mer än 100 länder. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen.

Om Netflix:
Netflix är en ledande global streamingtjänst för serier, filmer och dokumentärer. Netflix finns i över 190 länder.

Om Silverback Films:
Silverback Films är specialiserade inom produktion av högkvalitativa naturfilmer och dokumentärer. Silverback Films grundades 2012 av Keith Scholey och Alastair Fothergill och arbetar bland annat med BBC och Disneynature.

Se trailern för Our Planet här

Besök OurPlanet.com

Följ Our Planet på Instagram, Twitter and Facebook

Our Planet Instagram: www.instagram.com/ourplanet

Our Planet Facebook: www.facebook.com/ourplanet

Our Planet Twitter: www.twitter.com/ourplanet

För bilder och mer info:

www.wwf.se/pressrum

För frågor, kontakta:

Lisbeth Larsson, kommunikationschef WWF, 070 821 71 56

lisbeth.larsson@wwf.se

Cecilia Gustavsson, pressekreterare WWF, 073 514 34 98

cecilia.gustavsson@wwf.se

Scott Edwards, WWF International

sedwards@wwfint.org eller news@wwfint.org

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 09/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se