Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|10 nov, 2023|Pressmaterial

WWF på topplistan över attraktiva arbetsgivare

WWF har korats till Årets Nykomling över attraktiva arbetsgivare. Detta enligt fackförbundet Naturvetarna som idag, fredag 10 november, släppt resultatet från årets Naturvetarbarometer. I årets undersökning har WWF klättrat från plats 61 till en hedrande 7:e plats.

Naturbarometern och WWF
WWF har klättrat från att vara på plats 61 till en 7:e plats. På bild är Olivia af Rolén HR-specialist på WWF och Gunilla Melsted, chef People & Culture, WWF. Foto: WWF

­­­­­– Vi är väldigt glada över denna utmärkelse. Det är en bekräftelse på vikten av de frågor som vi arbetar med och det engagemang som genomsyrar vår organisation. WWF vill erbjuda en stimulerande och lärande arbetsplats med bra villkor och god karriärutveckling, säger Gustaf Lind, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF.

Naturvetarbarometern undersöker varje år vilka som är de mest attraktiva arbetsplatserna enligt naturvetare. Den tar också reda på vad som anses viktigast hos en arbetsgivare. I årets undersökning är det framför allt stimulerande arbetsuppgifter, goda karriärmöjligheter och kollektivavtal som ligger högt bland de faktorer som prioriteras.

I årets undersökning går WWF från plats 61 till 7:e plats på topplistan över mest attraktiva arbetsgivare och får därmed utmärkelsen Årets Nykomling. Mest populär är WWF bland de naturvetare som arbetar inom miljö, hälsoskydd och naturvård där organisationen når upp till en fjärdeplats. I Stockholms län hamnar WWF på en femteplats över de mest attraktiva arbetsgivarna.

WWF arbetar med naturvårdsprojekt i fält, naturvårdsforskning, utbildning och påverkansarbete i nationella och internationella forum. Organisationen arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare och vill locka både seniora och mer juniora medarbetare. Sedan ett år tillbaka har organisationen startat ett praktikantprogram för att nå ut bredare till studenter.

­­­­­– Med praktikantprogrammet vill vi erbjuda studenter en möjlighet att bredda sina erfarenheter och kompetens. Samtidigt vill vi bidra till att förenkla steget mellan studier och arbetsliv. Det är också givande för oss som organisation att få arbeta tillsammans med drivna studenter som berikar vårt arbete, säger Gunilla Melsted, avdelningschef för People & Culture på WWF.

FAKTA

Att arbeta på WWF:

WWF Sverige arbetar med naturvårdsprojekt i fält, naturvårdsforskning, utbildning och påverkansarbete i nationella och internationella forum. Vi deltar i flera globala förhandlingssammanhang inom miljöområdet, vilket ger oss stora möjligheter att vara med och påverka miljön i en positiv riktning. Vi samarbetar även med fristående organisationer, lokalbefolkningar, näringslivet och andra aktörer runt om i världen.

Om WWFs praktikantprogram

Om studenter under sin utbildning vill få erfarenhet och utvecklas inom naturvårdsområdet erbjuder WWF Sverige spännande praktikplatser. WWF erbjuder praktikplatser på olika avdelningar och antalet platser och inriktningar varierar. Praktikanter får möjlighet att lära och prova på så mycket som möjligt inom sitt område, och har en handledare som stöttar och hjälper till i utvecklingen. Ansökan till några av vårterminens praktikplatser är öppen, läs mer HÄR.

Om Naturvetarbarometern:

Datainsamlingen genomfördes under perioden 12 maj 2023 – 21 juni 2023 via enkätutskick. Enkäten skickades ut till Naturvetarnas medlemmar samt till studenter som studerar naturvetenskapliga program på svenska universitet. Totalt svarade 5 971 personer på enkäten. Läs mer HÄR.

Om Naturvetarna

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde. Naturvetarna har drygt 34 000 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Läs mer HÄR.

För frågor kontakta:

Gunilla Melsted, Chef People & Culture, Världsnaturfonden WWF, gunilla.melsted@wwf.se, 076-3011466

Cecilia Gustavsson, Pressekreterare WWF, cecilia.gustavsson@wwf.se, 073- 514 34 98

Dela gärna:

Senast ändrad 10/11/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se