Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|11 dec, 2019|Pressmaterial

WWF välkomnar EUs gröna giv – men viktigt att löftena blir konkreta förslag

Idag presenterade EU sin plan för en europeisk grön giv,  den nya kommissionens satsning på miljö och hållbarhet för kommande mandatperiod. Viktiga delar i planen handlar om EUs klimatarbete, insatser för att stärka den biologiska mångfalden, cirkulär ekonomi och om att göra sektorspolitiken som den gemensamma jordbrukspolitiken mer hållbar. Hur planen omsätts i konkreta policy- och lagförslag den närmsta tiden visar om de vetenskapliga rekommendationerna verkligen tas på allvar.

-Det är mycket positivt att den nya kommissionen tar ett samlat tag för miljön och för ett hållbart EU. Ambitionen att åstadkomma förändringar i grunden är både ny och välbehövlig! Men frågan är om fokus på ekonomisk tillväxt verkligen går ihop med de nya lösningar och systemförändringar som vi och vår planet behöver, säger Lovisa Hagberg, senior policyrådgivare på WWF.

-Europaparlamentet och EUs medlemsländer måste nu visa sitt starka stöd för den nya gröna satsningen. Det är viktigt att kommissionen använder de hundra första dagarna till att gå från ord till handling och ta fram tydliga tidslinjer och konkreta åtgärder, avslutar Lovisa Hagberg.

Planen förväntas diskuteras vidare i parlamentet den 14 december och i miljöministerrådet den 19 december.

För frågor eller kommentarer, kontakta Lovisa Hagberg, senior policyrådgivare, 070-584 15 81, lovisa.hagberg@wwf.se

Dela gärna:

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se