Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|20 nov, 2014|Pressmaterial

WWFs julklappstips: Ge bort ett fadderskap eller stötta en parkvakt i jul!

Ge bort en gåva som gör skillnad – WWF fortsätter satsningen på stöd till fler parkvakter i kampen mot den grymma tjuvjakten på elefanter, noshörningar och tigrar. Med en julgåva till parkvakterna eller ett fadderskap följer ett fint gåvobevis att lägga i paketet.

– Med en julgåva bidrar givarna till fler och bättre utrustade parkvakter i våra projekt i Afrika och Asien. Parkvakterna är i stort behov av bättre utrustning som kikare, uniformer, skor och andra redskap som hjälper dem i den hårda kampen mot tjuvjägarna, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Ge bort ett fadderskap eller stötta en parkvakt i jul!
Ge bort en gåva som gör skillnad – i år satsar WWF extra mycket på stöd till fler parkvakter i kampen mot den grymma tjuvjakten på elefanter, noshörningar och tigrar. Med en julgåva till parkvakterna eller ett fadderskap följer ett fint gåvobevis att lägga i julpaketet.

• 50 kronor ger ett första hjälpen-paket till en parkvakt
• 200 kronor räcker till mat och förnödenheter för tio dagars patrullering
• 1 000 kronor räcker till en månadslön för en parkvakt.
Läs mer på www.wwf.se/julgava

Ge bort ett fadderskap
WWF erbjuder fadderskap för isbjörn, panda, gorilla, tiger och flera andra arter. Som fadder bidrar man till arbetet med att bevara hotade arter och deras unika livsmiljöer och för mottagaren av gåvan blir det en uppskattad present som räcker länge.
Läs mer på: www.wwf.se/gebort   

Ge bort ett medlemskap
Stötta arbetet med naturen och miljön genom att ge bort ett stödjande medlemskap som julklapp. Ett medlemskap i WWF Vän (330 kr/år). Som WWF Vän får du medlemstidningen WWF EKO fyra gånger per år med tankeväckande reportage och vackra naturbilder.

För alla barn och barnbarn finns Panda Planet. Ett års VIP-medlemskap kostar 250 kronor per år och för varje ny VIP-medlem planterar WWF ett nytt träd i Borneos regnskog. Panda Planet har en egen community för alla barn och unga, www.pandaplanet.se. Läs mer på: www.wwf.se/medlem 

Klimatsmarta klappar
I ställer för prylar – ge bort en upplevelse! Ett teater- eller biobesök, konsertbiljetter, eller en kurs. Eller arrangera en korg med delikatesser med torkad svamp, sylt och saft från bär från skogen eller andra närproducerade/ekologiska godsaker.

Pressbilder: www.wwf.se/julklappstips

För frågor:
Katarina Edström, projektledare insamling, 072 5757 366
Marie von Zeipel, pressekreterare WWF, 070-629 10 77

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 08/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se